Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bohdalová sotva dýcha, ale prezradila veľkú novinu: Bude svadba!
Zdielať na

Bohdalová sotva dýcha, ale prezradila veľkú novinu: Bude svadba!

Archívna reportáž

Bohdalová bola aj špeciálny hosť v jednej zo sérií ČSMT

Keby nedávno nevyšlo najavo, ako zle na tom bola herečka Jiřina Bohdalová (92) po zdravotnej stránke ešte začiatkom roka, nikto by na nej teraz nezbadal nič, čo by tomu nasvedčovalo. Ona sama vyzerá, že je plná elánu s jej večným úsmevom na tvári. Tak, ako to má už roky vo zvyku, vybrala sa aj tento rok na Medzinárodný filmový festival do Karlových Varov, opäť s vnukmi.

​Hrdá babička dvoch vnukov od jedinej dcéry, skvelej herečky Simony Stašovej, prezradila, že ju v lete čaká svadba. Pochopiteľne, nie je vlastná, ale jej milovaného vnuka Vojtěcha.  Aj keď sa musí šetriť, celkom to nedokáže, a tak sa chystá nielen na svadbu, ale užila si aj prvé dni festivalu. "Zle sa mi dýcha, ale toto ešte zvládnem," tvrdila hneď po tom, čo sa prešla s vnukmi po červenom koberci na otvorení MFF KV. Mladší Vojtěch mal po svojom boku snúbenicu Helenku. Sú spolu už sedem rokov a vo februári ju požiadal na výročie ich zoznámenia o ruku. Stalo sa tak v kine, kam ju nič netušiacu pozval a pokľakol pred ňou pred plátnom na pódiu s lupeňmi ruží v tvare srdca za prítomnosti štyridsiatky pozvaných blízkych. 

Za sedem rokov mohla Jiřina jeho priateľku dobre spoznať, čo aj sama potvrdila. "Snúbenicu mám preverenú, všetko je v poriadku," dala vtedy so smiechom slávna herečka akési požehnanie vnukovej voľbe. V Karlových Varoch už mohla pre Blesk prezradiť: "Nebude to dlho trvať... možno už o týždeň to bude paní Stašová. Berú sa, pretože chcú, nie že by museli. Ale pravnúčaťa by som sa dočkala rada. Hlavne im ale prajem, aby im to vydržalo." Na svadbu sa veľmi teší a rozhodne jej iste budú všetci držať palce, aby zdravie vydržalo a pravnúčatka sa dočkala.

Jiřina je povestná svojou dobrou náladou a energiou, to predviedla aj v jojkárskej talentovej šou:

​Má však pred sebou aj iné plány, a to pracovné. V auguste ju čaká nakrúcanie nového filmu podľa scenára Marka Epsteina a v réžii Jiřího Stracha. "Ja idem, to je na mňa dobré. Keby som prestala, bolo by to zlé. Musím, aj keby sa mi nechcelo," zdôraznila Bohdalová, prečo si už nedopraje oddych. Film by mal mať názov Svätá a nebude to vraj komédia. V tej by si ešte raz ale Jiřinka chcela zahrať, ale musel by sa nájsť scenárista, ako bol Vladimír Dvořák. "Som odchovanec Vladimíra Dvořáka, a ten nastavil latku veľmi vysoko. Ale pokiaľ nejaký súčasný ‚Dvořák‘ niečo také napísal, som mu k dispozici," vysvetlila herečka, ktorá by sa rada rada na filme aj sama zasmiala tak, ako bola kedysi zvyknutá. A obrovské množstvo jej priaznivcov by to rozhodne ocenilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie