Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Patrasová má problém! Má na krku obžalobu a hrozia jej tri roky basy!
Zdielať na

Patrasová má problém! Má na krku obžalobu a hrozia jej tri roky basy!

Zdroj: Instagram

Leto nezačalo pre Dagmar Patrasovú (67) práve najlepšie. Podľa informácií zo súdu, bude musieť čeliť súdnemu pojednávaniu vo veci žaloby ohľadom jej vlaňajšej autonehody. Aj keď termín predvolania zatiaľ známy nie je, iste ju neteší predstava procesu, ktorej sa zaiste nevyhne. Bude musieť vysvetľovať, prečo sa nechcela podrobiť testu na zistenie alkoholu po nehode, ba nepredložila ani svoj vodičský preukaz.

​Možno keby sa dianie okolo Dagmar Patrasovej toľko nemedializovalo, vyhla by sa dôsledkom jej zvláštneho správania po autonehode práve v deň narodenín jej manžela Felixa Slováčka. Možno došlo medzi nimi opäť k nejakej hádke, keď sa sama vybrala s autom kdesi preč, čo si vraj Felix ani nevšimol. Počas jej návratu však neďaleko domu nezvládla riadenie auta a nabúrala. Privolaným policajtom odmietla dychovú skúšku a potom ju "paparazzo" zachytil na kameru, ako tackavým krokom mieri po chodníku domov a pred vchodom dokonca spadla.

Jej prípad spôsobil veľký rozruch a riešilo sa to až na Ministerstve dopravy. "Odmietnutie dychovej skúšky je jedným z najzávažnejších priestupkov," rozhorčene reagoval aj český minister dopravy Martin Kupka. Konanie Dagmar Patrasovej ho dokonca podnietilo urobiť zmeny v dopravných pravidlách. No po zhruba pol roku po nehode sa zdalo, že sa v prípade nič nehýbe. "Žiadna dopravná nehoda, ktorá sa stala 23. mája 2022 na križovatke ulíc Benešovská a Vlašimská, prípadne v okolí týchto ulíc, nebola oddeleniu správneho riadenia Prahy 10 oznámená," uviedol vedúci Jan Čejka, vedúci správneho konania v meste Praha. Polícia pritom mala podľa očakávania nehodu už dávno postúpiť na správne konanie.

Dádu v nie najlepšej forme zachytili na kameru pri jej pražskom dome:

Najnovšie uviedol pre televíziu obvodný štátny zástupca pro Prahu 10, Richard Houdek, zásadnú informáciu: "Štátny zástupca podal v danej veci k Obvodnému súdu pre Prahu 10 obžalobu na ženu vo veku 67 rokov pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykové látky podľa paragrafu 274 odstavca 1, 2 písmena a) trestného zákonníka, ktorého sa táto žena mala dopustiť dňa 23. mája 2022 tým, že po predchádzajúcim požití alkoholických nápojov riadila osobný automobil a spôsobila dve dopravné nehody." Patrasovej hrozia tri roky väzenia, zákaz riadenia, aj finančný trest. Na telefonát z eXtra.cz nereagovala a Felix odpovedal iba stručne: "Nehnevajte sa, ale nemôžem k tomu nič povedať, ani keby som chcel." Snáď sa Dáde podari stihnúť jej dovolenka v Taliansku, možno si potom inú tak skoro neužije.

Dáde hrozí za nehodu v opitosti väzenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie