Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šokujúci zvrat vo Vémolovej kauze! Polícii sa PRIZNAL k trestnému činu!
Zdielať na

Šokujúci zvrat vo Vémolovej kauze! Polícii sa PRIZNAL k trestnému činu!

Archívna reportáž

Ešte donedávna sa zápasník MMA Karlos Vémola (37) tváril ako neviniatko v kauze dvoch vysoko chránených mláďat bielych tigrov. Jedného z nich má doma a chválil sa ním aj na svojom profile Instagramu. Druhý sa dostal do rúk istému mužovi, ktorý taktiež neodolal, aby sa nevystatoval na sociálnej sieti s jeho novým prírastkom. To už nemohli prehliadnuť colníci a začali pátranie. Hoci sa spočiatku Vémola k trestnému činu nepriznával, odrazu prekvapivo otočil.

​So svojou prehrou s Patrikom Kinclom sa bojovník Karlos Vémola vzdal aj boja s kriminalistami, ktorí ho obviňovali z nelegálneho obchodovania s bielymi tigrami, ktorí sú ohrozeným druhom. Od decembra bol podrobovaný výsluchom, domovým prehliadkam, policajnému vyšetrovaniu, čo napokon vyústilo do jeho trestného stíhania. "Terminátor" sa snažil vykrúcať z obvinení, ale zrejme usúdil, že lepšie bude, vzhľadom na ťarchu dôkazov, keď sa prizná. 

"Policajti na neho mali tak nabité, že mu nezostávalo iné, ako 30. mája nabehnúť na kriminálku a tam sa priznať. Uviedol, že aj keď pôvodne ako hrdina hádzal vinu na kamaráta, naozaj on sám sa vedome dopustil de facto podvodu s falošnými papiermi v snahe legalizovať jedno zviera. Priznal aj to, že to druhé predal ďalej," uviedol pre eXtra.cz dôveryhodný zdroj z okruhu vyšetrovania. V priznaní mal Vémola uviesť: "S obsahom a popisom vydaného zahájenia trestného stíhania súhlasím, k jednaniu se priznávam. Celú vec veľmi ľutujem."   

Karlos má slabosť na exotické zvieratá, okrem tigrov doma chová žraloka či krokodíla:

V skutočnosti sa však celkom ku všetkému nepriznal. "Policajtom tvrdí, že mu chcel oboch tigríkov predať úplne neznámy chlap. A že si ich vzal, pretože mu ten človek tvrdil, že ich inak utopí. Normálny človek by na niekoho takého zavolal policiu, náš zachránca zvieratiek si ale od toho cudzinca radšej mláďatá vzal a vedome sa tak sám dopustil trestného činu. Je to taký dobrodinec, že sám riskoval väzenie, hlavne aby sa tým drobcom nič nestalo. Potom tiež tvrdí, že za tigra pre kamaráta nedostal peniaze, že ten človek mu ich dal za niečo iné. Tak určite," ironicky namietal nemenovaný zdroj. V každom prípade má Karlos veľký problém a pri najhoršom scenári mu môže hroziť aj basa.

Karlos tvrdí, že sa trestného činu dopustil kvôli záchrane zvierat: 

Súvisiace články

Najčítanejšie