Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Krutá tvár rakoviny v poslednom štádiu! Seriálová Brenda šokovala správou z operácie mozgu!
Zdielať na

Krutá tvár rakoviny v poslednom štádiu! Seriálová Brenda šokovala správou z operácie mozgu!

Archívne video

Uplynulo už takmer šesť mesiacov od operácie mozgu americkej seriálovej herečky Shannen Doherty (52), no až teraz to priznala. Herečka bojuje už niekoľko rokov s rakovinou. Pred vyše dvomi rokmi sa dostala, žiaľ, až do terminálneho štádia. To, že sa jej objavili aj metastázy s nádorom v mozgu, inak zdieľna Shannen, tentokrát tajila. Ako terazprezradila, v januári musela podstúpiť náročné vyšetrenie a následne aj operáciu mozgu. Žiaľ, ani pri všetkej snahe a liečbe jej lekári už nedávajú veľa času, odhad znie dva roky. Shannen je ale odhodlaná byť povestnou výnimkou.

​Veľkou lekciou pokory musí od roku 2015 prechádzať herečka Shannen Doherty (52), známa najmä ako Brenda zo seriálu Beverly Hills 902 10, po jej zistení, že má rakovinu prsníka. Podstúpila aj mastektómiu, liečila sa pomocou chemoterapie a jeden čas sa zdalo, že nad chorobou zvíťazila. Pred vyše dvomi rokmi ale so slzami v očiach informovala verejnosť, že po vyšetrení ju šokovali výsledky, ktoré ukázali, že je choroba späť a rovno v poslednom štádiu. Odvtedy pravidelne zdieľa svoje skúsenosti a život s rakovinou na Instagrame.

V januári ju však hrdinstvo po tom, čo jej zistili metastázy v mozgu, načas prešlo. Až nedávno začala postupne zdieľať svoje pocity z následných vyšetrení a operácie mozgu. Prvé kolo radiačnej terapie po výsledkoch z CT vyšetrenia z 5. januára a zistení mozgových metastáz, musela podstúpiť už od 12. januára. "Môj strach je evidentný. Som extrémny klaustrofobik a v mojom živote sa toho odohralo naozaj veľa. Mám šťastie na skvelých doktorov a tiež úžasné vybavenie kliniky. Ale ten strach… Ten zmätok… To načasovanie toho všetkého... ," poukázala ako môže vyzerať rakovina na Instagrame a bolo zjavné, že vo videu plákala od strachu, keď mala hlavu zabalenú v maske. V inom videu ukázala aj proces výroby masky, ktorú mala nosiť behom ožarovania.

Shannen zdieľala intímne, bolestné momenty spred operácie:

Po tomto desivom zdieľaní pravdy spred pár mesiacov napokon uviedla aj výsledok v boji s chorobou po všetkých vyšetreniach.  "23. januára 2023. Operácia. Mala som nádor v hlave, ktorý mi chceli odstrániť, a tiež urobiť biopsiu. Evidentne sa snažím byť statočná, ale som vydesená. Ten strach ma ochromil. Strach zo všetkých možných zlých výsledkov, obavy z toho, že opustím mamu a čo to s ňou urobí. Strach, že po operácii už to nebudem ja. Aj takto môže vyzerať rakovina," vyznala sa zo svojich strastí herečka, kedysi známa svojou neznášanlivosťou, ba až aroganciou. Iste sa jej fanúšikovia dočkajú aj pokračovania jej príbehu s rakovinou a všetci budú veriť, že svoj boj bude zvládať čo najdlhšie. Prognózy však nie sú dobré.

Súvisiace články

Najčítanejšie