Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zomrel seriálový herec a zabávač! Mala to byť len banálna operácia bedrového kĺbu
Zdielať na

Zomrel seriálový herec a zabávač! Mala to byť len banálna operácia bedrového kĺbu

Zdroj: pexels.com

Ako na bežiacom páse prichádzajú, žiaľ, posledné mesiace správy o skone známych tvárí šoubiznisu. Medzi nich teraz pribudol aj austrálsky herec Barry Humphries, milovaný celým anglosaským svetom, vrátane britskej kráľovskej rodiny. Mal 89 rokov, keď sa rozhodol absolvovať v marci operáciu bedrového kĺbu po páde. Operácie v tak vysokom veku sú už vždy rizikové a aj on doplatil na komplikácie po tomto pomerne bežnom chirurgickom úkone.

Ako Dame Edna upútal Barry aj v seriáli Ally McBeal:

Rodina Barryho Humphriesa zverejnila smutnú správu o jeho skone na sociálnych sieťach slovami, ktorými zdôraznili, že jeho fanúšikovia boli pre neho "vzácni" a jeho postavy, "ktoré rozosmievali milióny ľudí, budú žiť ďalej". Vo vyhlásení rodina pripomenula, ako si bol "úplne vedomý samého seba až do úplného konca, a nikdy nestratil svoju brilantnú myseľ, jedinečný vtip a veľkorysosť ducha". Hold mu vzdal aj austrálsky premiér Anthony Albanese. Krátko po zverejnení správy o Humphriesovom skone uviedol: "Bol to skvelý vtipkár, satirik, spisovateľ a absolútny unikát, bol nadaný a zároveň tým obdarovával." 

Barry Humphries sa narodil 17. 2. 1934 v austrálskom Kew, ale v roku 1959 sa presťahoval do Londýna, kde účinkoval v predstaveniach West Endu. Inšpiroval sa tam absurdným avantgardným umeleckým hnutím Dada a stal sa poprednou osobnosťou britskej komediálnej scény. Bývalý premiér Boris Johnson, ktorý redigoval časopis Spectator, do ktorého Humphries prispieval, uviedol, že bol "jedným z najväčších Austrálčanov vôbec - a komickým géniom". Spomenul si na neho aj Sir Elton: "Barry bol najzábavnejší človek na svete. A tiež najmilším človekom všetkých čias. Aký smutný deň." Andrew Lloyd Webber k jeho fotografii s Humphriesom napísal: "Už sa nebudeme deliť o neznámych skladateľov a nemoderné viktoriánske diela. Ako mi budeš chýbať."

Barry sa ako Dame Edna stretol aj s kráľovským párom, Camillou a Chrlesom, takto si z nich vystrelil: 

Zosnulý komický herec, autor, režisér a scenárista, ohlásil v roku 2012 rozlúčkové turné svojej satirickej one-man stage show. Minulý rok sa však vrátil so sériou predstavení, v ktorých sa obzrel za svojou kariérou. Medzi jeho ďalšie slávne úlohy patrí nahovorenie žraloka Brucea v animovanom filme Hľadá sa Nemo z roku 2003 od spoločnosti Pixar, ako aj účinkovanie v komédiách Bedazzled z roku 1967, Spice World, The Hobbit, Absolutely Fabulous, ale aj mnohé iné. Humphriesa v roku 1982 vymenovali za dôstojníka austrálskeho rádu, jedného z najvyšších občianskych vyznamenaní krajiny. Bol štyrikrát ženatý, zanechal po sebe manželku a štyri deti. 

S Barrym odišla aj známa postavička, jeho obľúbené alter ego Dame Edna: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Devonshire (@devonshireofpalmbeach)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie