Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Seriálová Brenda oslávila narodeniny v poslednom štádiu rakoviny. TOTO je jej najväčšie želanie!
Zdielať na

Seriálová Brenda oslávila narodeniny v poslednom štádiu rakoviny. TOTO je jej najväčšie želanie!

Archívne video

Už niekoľko rokov bojuje americká herečka Shannen Doherty (52), známa aj ako Brenda Walsh zoseriálu Beverly Hills 902 10, s rakovinou, ktorú jej zistili v roku 2015 a po zdanlivom vyliečení sa jej v roku 2020 vrátila rovno až v terminálnom štádiu. Možno práve rakovina jej otvorila oči a pochopila, ako dôležité je žiť čo najprirodzenejšie, v súlade s prírodou. Dala sa na očistnú diétu, aby zbavuje telo zvyškov chemoterapie, ktorá jej dala riadne zabrať, no najmä sa chce zo života už len radovať. Prostredníctvom Instagramu sa snaží povzbudzovať aj ostatné ženy.

​Ako herečka si Shannen Doherty zvykla, že musí dbať na svoj výzor. Rakovina v terminálnom štádiu je iste pre organizmus veľká záťaž, ale ona to nechce dávať veľmi najavo. Svoj organizmus zbytočne nezaťažuje chémiou, nepožíva preto ani veľa mejkapu. Nemá problém ukázať svoju prirodzenú krásu a byť vzorom pre ostatne ženy. "Keď som dnes večer sledovala film, všimla som si, že existujú ženské postavy, s ktorými by som sa mohla stotožniť. Viete, ženy bez výplní, bez botoxu, bez faceliftingu. Ženy, ktoré si cenia svoju tvár a všetky zážitky, ktoré sa na nej odrazili," zdôverila sa vlani na Instagrame, kde často komunikuje s jej dvomi miliónmi sledovateľmi. Aby ale predsa len niečo vylepšila, k narodeninám, ktoré oslávila 12. apríla, si pre zvýraznenie tváre dala v salóne spraviť permanentné obočie.

Je obdivuhodné, že napriek diagnóze so, žiaľ, jasným koncom, jej nechýba sila ani energia a snaží sa žiť normálnym životom. Veľmi pritom dbá ale na zdravý životný štýl a stravovanie a radí to aj ostatným ženám. "Mám pocit, že v mojom verejnom živote, ktorý sa líši od môjho hereckého života, mám zodpovednosť hovoriť o rakovine a možno viac vzdelávať ľudí a povedať im, že aj ľudia v štvrtom štádiu sú veľmi živí a aktívni," vyjadrila sa v online diskusii."Môj manžel hovorí, že by ste nikdy nepovedali, že mám rakovinu. Nikdy sa nesťažujem a nehovorím o tom, je to súčasť môjho života," tvrdí herečka, ktorej tretím manželom je od roku 2011 fotograf Kurt Iswarienko.

Shannen svoj boj o život nevzdáva, spríjemňuje si ho aj humorom s najlepšou kamarátkou, herečkou Sarah Michelle Gellar: 

Zomrieť sa Shannen tak skoro nechystá. "Nemám žiadny zoznam, čo by som chcela do konca svojho života stihnúť, pretože verím, že budem najdlhšie žijúca osoba s rakovinou. Ak by som mala spomenúť aspoň jedno želanie, bolo by to jednoducho žiť," zverila sa nezdolná herečka s tým najjednoduchším želaním, ktkré zdravému človeku ani nenapadne. Pred pár rokmi povedala, že ak chce človek zvládnuť boj so zákernou chorobou, musí veľa vydržať. Tvrdí, že je tiež veľmi dôležité, aké psychické nastavenie má človek v boji proti akejkoľvek nepriazni osudu. "Humor mi pomohol prekonať zdanlivo nemožné. Dúfam, že všetci nájdeme zábavu v nemožnom," popriala sebe aj iným, keď sa pred časom nebála ukázať fotografie z obdobia, keď v nemocnici podstupovala chemoterapiu. Ostáva veriť, že jej pozitívne nastavenie prijme aj jej telo a stane sa skutočne najdlhšie žijúcou osobou v štvrtom štádiu rakoviny.

Shannen je napriek ťažkému osudu dobre naladená a nezabúda sa starať o svoju telesnú schránku zvnútra i zvonka. Takto si nechala upraviť obočie tetovaním: 

Súvisiace články

Najčítanejšie