Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zostarol o 20 rokov! Hviezdny herec slávi narodeniny, fanúšikov šokoval zmenenou vizážou!
Zdielať na

Zostarol o 20 rokov! Hviezdny herec slávi narodeniny, fanúšikov šokoval zmenenou vizážou!

Zdroj: Instagram/RD

K jedným z najlepších hercov patrí rozhodne aj Robert John Downey Jr. (58). Svedčia o tom mnohé ocenenia za jeho herecké výkony, medzi nimi aj nominácia na Oscara a dva Zlaté glóbusy. Najviac ho preslávila rola Tonyho Starka vo filme Iron man, no zažiaril aj v mnohých iných filmoch. Dlho patril medzi nevyspytateľných hercov, na pľac prichádzal takmer vždy pod vplyvom drog. Ako to už býva, časom sa znormalizoval a je z neho už priam žijúca legenda. No mnohí by ho už azda ani nespoznali!

​Keď sa 4. apríla v roku 1965 narodil v New Yorku do hereckej rodiny Robert John Downey Jr., mal vysoký predpoklad, že sa stane hercom aj on. Žiaľ, jeho bohémsky otec ho ešte v detstve zoznámil s drogami a tie sa potom stali na dlhé roky súčasťou jeho života. S herectvom začal už ako päťročný v otcovom filme Pound. Keď mal desať, odišiel nakrátko na štúdium klasického baletu do Anglicka. Bola to súčasť jeho rozsiahleho umeleckého učebného programu. Neskôr ako tínedžer účinkoval vo filmoch pre túto vekovú skupinu Weird Science (1985) a Less Than Zero (1987). 

Jeho kariéru prerušila v rokoch 1996 až 2001 silná drogová závislosť, keď bol viackrát zatknutý aj väznený za prechovávanie drog a kriminálne prečiny. So závislosti sa dostal po liečení v roku 2003 a odvtedy má byť čistý. Drogy poznamenali aj jeho vzťah so Sarah Jessicou Parker a prvou manželkou Deborah Falconer, s ktorou má syna. Spokojnosť našiel až v druhom manželstve s producentkou Susan Levin, s ktorou má dve deti. Najskôr sa vzťahu s ním bránila, ale v roku 2005 sa zobrali. Vždy mal záujem o rôzne náboženské viery. Sám seba označuje za židovského budhistu a a vraj k tomuto rozhodnutiu dospel na základe konzultácií s astrológmi.  

Pripomeňte si Roberta Downey Jr. v úlohe legendáreho Sherlocka Holmesa:

Downey patrí medzi najlepšie platené hollywoodske hviezdy a o svojej drogovej minulosti nechce veľmi hovoriť. Medzi jeho najlepších priateľov patrí kontroverzný Mel Gibson. Vždy sa vraj vedeli navzájom podržať, keď mali problémy. Veľmi mu záleží na životnom prostredí a jeho udržateľnosti. V roku 2000 prehlásil, že prejde na vegánsku stravu, aby znížil svoju uhlíkovú stopu. Založil The Footprint Coalition podporujúcu technológie chrániace životné prostredie. 

Robert Downey Jr. oslávil 57 rokov a vyjadril osudu vďačnosť za svoj pestrý život: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr)

Downey bol vždy považovaný za jedného z najsexi hercov Hollywoodu a na príťažlivosti mu nepochybne pridávala aj jeho hustá hriva, ale aj strinsko. Keď sa aktuálne ukázal s vyholenou hlavou a bez strniska, mnohí ostali v šoku. Akoby zrazu zostarol o dobrých 10 rokov. Zrejme táto neveľmi vydarená zmena vizáže súvisí s jeho novou rolou. Minulý mesiac oznámili, že Downey bude hrať v politickej komédii Avarage Height, Avarage Build, teda Priemerne vysoký, priemerne stavaný, spolu s Robertom Pattinsonom. A to je skvelá správa pre fanúšikov oslávenca.

Súvisiace články

Najčítanejšie