Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rakovina vzala svetu ďalšieho herca, mal len 48 rokov! Je v tom čosi osudové...
Zdielať na

Rakovina vzala svetu ďalšieho herca, mal len 48 rokov! Je v tom čosi osudové...

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Práve v týždni, ktorý predchádza významnému kresťanskému sviatku, skonal herec Christo Jivkov. Je v tom čosi smutno symbolické, keď najväčšia rola tohto herca bolo stvárnenie Jána vo filme Umučenie Krista, ktorého dej sa odohrával presne v tomto týždni. Jivkov mal iba 48 rokov, ale večer 31. marca podľahol krutej diagnóze – rakovina pľúc. Hoci sa narodil v bulharskej Sofii, kde aj vyštudoval na Bulharskej filmovej a divadelnej akadémii filmovú réžiu, presadil sa ako herec v Hollywoode. Najskôr na seba upozornil hlavnou úlohou v oceňovanom talianskom filme The Profession of Arms z roku 2001 a aj vďaka tomu sa mu zrejme podarilo získať rolu Jána v Gibsonovom slávnom, no aj v kontroverznom filme z roku 2004 o posledných dňoch Ježiša.

​O súkromnom živote čerstvo zosnulého herca Christa Jivkova sa toho veľa nevie. Neoženil sa a ani po sebe nezanechal deti. Spomenuli si však na neho viacerí blízki spolupracovníci a priatelia. "Sme skutočne zdrvení touto predčasnou stratou. Nikdy na teba nezabudneme," vo svojom vyhlásení uviedli z produkčnej spoločnosti Red Carpet film, ktorú Jivkov spoluzakladal. Jeho priateľka, známa talianska herečka Maria Grazia Cucinotta, napísala v sobotu na Instagram: "Stále nemôžem uveriť, že si odišiel. Nekonečná bolesť. Ahoj, Christo, môj priateľ, nežná duša, tvoj boj o život bol bojom všetkých, ktorí ťa milovali."

Nezabudol mu vyjadriť úctu ani samotný Mel Gibson, ktorý režíroval film Umučenie Krista. Ten sa stal kasovým trhákom, keď z pomerne nízkeho rozpočtu filmu vo výške 30 miliónov dokázala zarobiť až 612 miliónov dolárov. "Môj drahý priateľ Christo prehral svoj hrdinský boj s rakovinou. Do poslednej chvíle bol plný nádeje a jeho duch bol silný. Bude mi chýbať, ale viem, že jeho utrpenie sa skončilo a má večnú blaženosť. Boh ho ochraňuj," vyjadril sa v kresťanskom duchu slávny herec a režisér. Vo filme sa Jivkov ukázal v úlohe apoštola Jána po boku Ježiša stvárneného hercom Jamesom Caviezelom a Márie, ktorú hrala Monica Bellucci. Očakávalo sa, že bude hrať aj v dlho pripravovanom pokračovaní Vzkriesenie, ktoré by sa malo začať nakrúcať po mnohých odkladoch už onedlho, píše portál DailyMail.

Christo Jivkov si zahral úlohu Apoštola Jána v drsnej snímke Umučenie Krista. Zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy: 

Christo sa narodil 18. februára 1975 v bulharskej Sofii, odkiaľ sa krátko po skončení filmovej a divadelnej akadémie, kde vyštudoval filmovú réžiu, rozhodol odísť do zahraničia. V Taliansku ho obsadili do hlavnej úlohy Giovanniho de Medici vo filme The Profession of Arms. Film režiséra Ermanna Olmiho v roku 2002 získal deväť cien Davida di Donatello, vrátane ceny za najlepší film. Tým sa začala Jivkovova kariéra v talianskej kinematografii a televízii, ale neskôr sa dokázal presadiť aj v Hollywoode, v LA, kde sa aj trvalo usadil a ukončil svoju životnú púť.

Smrť mladého herca zarmútila okrem jeho blízkych aj mnohých fanúšikov filmu na sociálnych sieťach: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Disney MX (@disneymxfans)

Súvisiace články

Najčítanejšie