Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Pluh mu dolámal vyše 30 kostí, hrozila amputácia! Hviezdny herec sa učí nanovo chodiť!
Zdielať na

Pluh mu dolámal vyše 30 kostí, hrozila amputácia! Hviezdny herec sa učí nanovo chodiť!

Archívna reportáž

Zdá sa byť až neuveriteľné, že americký herec Jeremy Renner (52) po ťažkom úraze tela na Nový rok, keď mu hrozila amputácia dolnej končatiny, stojí už opäť na nohách. Má sa onedlho dokonca objaviť na svetovej premiére Rennervations, ktorá sa uskutoční 11. apríla v LA. Podrobuje sa zaujímavému spôsobu rehabilitácie na antigravitačnom bežiacom páse, ktorá mu veľmi pomáha.

​Pre Jeremyho Rennera po troch mesiacoch od osudovej nehody, keď ho prešiel jeho vlastný niekoľkotonový snehový pluh, bude premiéra Rennervations jeho prvou verejnou udalosťou, ktorej sa osobne zúčastní. Snáď nikto neveril, že to takto dobre dopadne po tom, ako 1. januára skončil po desivej nehode v nemocnici. Mal veľké ťažkosti s dýchaním, keďže mu pluh rozdrvil aj pravú strana hrudníka. Okrem toho mal zranenú hlavu aj nohu - spolu vyše 30 dolámaných kostí. Podujal sa po silvestrovskej oslave pomôcť odchádzajúcemu synovcovi vyslobodiť jeho auto zo záveju neďaleko jeho domu pri jazere Tahoe v pohorí Sierra Nevada.

Krátko po tom, ako sa ocitol v nemocnici, začal so svojimi fanúšikmi zdieľať na sociálnych sieťach aktuálne informácie o priebehu jeho liečenia. Iba pred pár dňami zverejnil video, ako chodí s pomocou antigravitačného bežeckého pásu. Renner sa vo videu pochválil,  že "pohyb pri chôdzi" vykonáva sám, pričom mu antigravitačný bežecký pás "znižuje váhu na štyridsať percent". Tým nezaťažuje váha jeho tela nohy, ktoré sa pomaly zotavujú. "Teraz je čas, aby si moje telo oddýchlo," napísal Renner objasňujúc, o čo ide. Herec krátko po nehode na Instagram napísal: "Týchto 30 plus zlomených kostí sa zahojí, zosilnie, rovnako ako sa prehlbuje láska a puto s rodinou a priateľmi. Láska a požehnanie pre vás všetkých."

Fanúšikov správy o zlepšujúcom sa zdravotnom stave herca Jeremyho Rennera veľmi potešili:

Renner má v jeho domácej zbierke vrátane osudného snehového pluhu okolo 200 rôznych nákladiakov, a to aj 30 požiarnických áut, ktoré sám renovuje a opravuje. Ako vyškolený dobrovoľný požiarnik je rád, že by v prípade nutnosti mohli ešte poslúžiť. "Som na tejto ceste už mnoho rokov a začal som vo svojej komunite tým, že som opravoval vozidlá pre ľudí v núdzi," uviedol k novému seriálu Rennervations, ktorý sa týka práve veľkých áut. Nakrútiť o tom seriál mu napadlo pred niekoľkými rokmi, aby mohol rozšíriť a vytvoriť väčší vplyv na celú komunitu. "Je to jedna z mojich najväčších vášní a hnacia sila pri mojom zotavovaní a nemôžem sa dočkať, až to uvidí celý svet," vyznal sa Renner. Ostáva veriť, že sa bude môcť vrátiť k svojej vášni naplno a podarí sa mu opäť "rozchodiť".

Jeremy Renner sa fanúšikmi zdieľa svoj neľahký osud na Instagrame:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeremy Renner (@jeremyrenner)

Súvisiace články

Najčítanejšie