Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Harry sa náhle zjavil v Británii! Reakcia jeho otca a brata je veľavravná!
Zdielať na

Harry sa náhle zjavil v Británii! Reakcia jeho otca a brata je veľavravná!

Archívna reportáž

Po polroku od pohrebu kráľovnej Alžbety II. sa nečakane opäť objavil v Londýne princ Harry (38), ktorý žije spolu s manželkou Meghan a ich deťmi v Kalifornii. Ak by si mnohí želali, že išlo o cestu zmierenia, keď sa stretne s otcom a bratom a pred blížiacou sa korunováciou si veci vyjasnia, budú sklamaní. Hlavným dôvodom jeho cesty bolo predbežné pojednávanie na Najvyššom súde v Londýne v jeho boji s bulvárom.

Kto chcel vidieť skutočne zbierku celebrít, stačilo mu prísť v pondelok pred budovu Najvyššieho súdu v Londýne. Procesu sa zúčastnilo hneď šesť celebrít, ktoré zažalovali Associated Newspapers Limited (ANL). Žalobcovia Elton John, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Doreen Lawrence, David Furnish a princ Harry tvrdia, že ANL tajne a  nezákonným spôsobom získala prístup k ich lekárskym záznamom, bankovým účtom a súkromným rozhovorom, píše portál People. Majú na to "presvedčivé a veľmi znepokojujúce dôkazy", že sa stali obeťami "odpornej trestnej činnosti a hrubého porušenia súkromia", uviedli v tlačovej správe o oznámení žaloby. Harry už aj predtým vo svojom vyhlásení uviedol, že od smrti svojej matky princeznej Diany v roku 1997 má "neľahký vzťah s tlačou".

Ten sa mal ešte viac vyostriť po zverejnení jeho vzťahu s Meghan Markle. "Čoraz viac ma trápi, že som nepodnikal patričné kroky proti tlači v rámci zlomyseľných vytrvalých útokov na Meghan, jej obťažovaniu a dotieravých, niekedy rasistických článkov," vyjadril sa princ a pustil sa do boja. V rámci kráľovského paláca mali využívať služby firmy NGN a o zvláštnom dianí vraj vedeli. "Inštitúcia mi bezpochyby dlho zatajovala informácie o hackerských útokoch na telefóny NGN, čo sa ukázalo až v posledných rokoch, keď som sa vďaka právnym radám a zastúpeniu domáhal vlastnej pohľadávky," zveril sa pre People. "Do dnešného dňa netuším, či podali alebo nepodali žaloby ďalší členovia kráľovskej rodiny a moji priatelia, ktorí sa mohli stať terčom NGN, tak ako ja," konštatoval princ. 

Harry sa nečakane ukázal v Londýne a novinári pri tom nemohli chýbať: 

"Podávam túto žalobu, pretože milujem svoju krajinu a som naďalej hlboko znepokojený nekontrolovanou mocou, vplyvom a kriminalitou asociovaných osôb," vypovedal pred súdom. "Dôkazy, ktoré som videl, ukazujú, že novinári spoločnosti ANL sú zločinci s novinárskymi právomocami, čo by malo znepokojovať každého z nás. Britská verejnosť si zaslúži poznať celý rozsah tohto utajovania a ja považujem za svoju povinnosť ho odhaliť," odvážne sa postavil veterným mlynom. 

Pred pár dňami bol William v Poľsku, zrazu je s rodinou na dovolenke:

Britská verejnosť bola skôr zvedavá najmä na to, či využije príležitosť, že je v Británii, a stretne sa so svojím otcom, kráľom Karolom III., či ideálne aj s bratom, princom Williamom. Žiaľ, kráľ bol zaneprázdnený svojou prvou zahraničnou návštevou v postavení kráľa a princ William, ktorý je spolu s rodinou kdesi na veľkonočných prázdninách. Či to bolo vopred plánované, alebo prosto len preventívne zdúchol, keď zistil, že príde Harry, nevedno. V každom prípade je škoda, že nevyužili šancu na urovnanie vzťahov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie