Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bolestná správa od susedov! Herec zo slávneho seriálu zhorel vo vlastnom dome!
Zdielať na

Bolestná správa od susedov! Herec zo slávneho seriálu zhorel vo vlastnom dome!

Zdroj: pexels.com

Pri požiari rodinného domu vyhasol život populárneho poľského herca Piotra Wysockieho. Zomrel vo veku 87 rokov v poľskej obci Trzciniec, kde roky žil. Stále ešte oficiálne neuviedli presnú príčinu vzniku požiaru, ktorý vzbĺkol v nedeľu ráno, a keď okolo ôsmej hodiny dorazilo 30 hasičov na jeho uhasenie, hercovi už nebolo pomoci. Drevená stavba ohňu rýchlo podľahla.

Sympatický herec Piotr Wysocki sa preslávil najmä rolu poručíka Kozuba vo veľmi obľúbenom seriáli Štyria tankisti a pes, kde humorným spôsobom prebiehali ich dobrodružné príbehy. Okrem tohto úspešného, aj medzinárodne premietaného snímku, si zahral napríklad aj vo filme Popoly, Chopin: Túžba po láske, či v maďarskej dráme Osemdesiat husárov. O jeho veľkej túžbe stať sa dobrým hercom svedčí aj to, že v mladosti súbežne študoval herectvo na školách vo Varšave aj v Krakove. 

​Narodil sa 13. apríla 1936 v poľskom meste Toruň. Od roku 1969 do roku 2001, keď dovŕšil 65 rokov, pôsobil v lublinskom divadle Juliusza Osterwy. Do hereckého dôchodku ale celkom neodišiel, ešte v roku 2018 sa objavil v epizóde seriálu Na signáli. Počas svojej hereckej kariéry získal mnohé vysoké štátne ocenenia ako Čestný odznak za zásluhy v kultúre, či Strieborný kríž za zásluhy.

Piotr Wysocki sa v našich končinách preslávil ako poručík Kozub:

Posledných dvanásť rokov žil v dedine Trzciniec v drevenom dome v štýle miestnej architektúry. Jeho syn Jan Niewada Wysocki, ktorý je úspešným architektom, potvrdil správu o tragickom úmrtí jeho otca ešte v deň tragédie. "Piotr Wysocki dnes zomrel. Lublinský herec na javisku aj plátne. Duša spoločnosti, Môj otec," uviedol v smutnej správe, ktorá šokovala celú poľskú spoločnosť.

Poľský svet filmu a divadla sa ponoril do smútku po tragickej smrti obľúbeného herca:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie