Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smútok českej hviezdy! Chcela si adoptovať dieťa, no prišiel boj s dvojnásobnou rakovinou!
Zdielať na

Smútok českej hviezdy! Chcela si adoptovať dieťa, no prišiel boj s dvojnásobnou rakovinou!

Archívna reportáž

Bývalej českej tenisovej hviezde Martine Navrátilovej (66) vlani diagnostikovali ranné štádium rakoviny hrtana aj prsníka. Dvojnásobná rakovina znie na prvý pohľad skutočne desivo, našťastie, pri včasnom zistení je veľká šanca na vyliečenie. To sa u nej potvrdilo. Aktuálne zverejnila radostnú správu, keď je podľa názoru lekárov už zdravá. Už by jej spolu s manželkou Juliou Lemigovovou (50) nemalo teda nič brániť v adopcii dieťaťa, ktorú mali v pláne, ale práve pre zistenie rakoviny u Navrátilovej to stopli.

​Bývalá sovietska Miss Julia Lemigovova je manželkou Martiny Navrátilovej od roku 2014, ale dokopy sa dali už v roku 2009. Ako mnohé krásky, aj ona hľadala muža, ktorý jej pomôže v kariére a zabezpečí ju aj finančne. V jej prípade však šliapla párkrát vedľa. Veľmi tragicky dopadol jej vzťah s kontroverzným francúzskym bankárom Edouardom Sternom, s ktorým mala syna, ale za doposiaľ nevyjasnených okolností zomrel v roku 1999 ako polročný na vnútorné poranenie mozgu. Pri pitve mu našli v krvi stopy diazepamu, čo mohlo byť pre neho smrteľné. Mal ho vtedy v starostlivosti otec a mohla to zapríčiniť aj chlapcova pestúnka. Stern sa stýkal s vysokými politikmi, pričom mal byť zapletený do všeličoho a napokon ho v roku 2005 zastrelila prostitútka.    

Pre Lemigovovú bola strata syna veľkou ranou, ale našťastie jej zostali dve dcéry z ešte predchádzajúceho vzťahu. Keď stretla Martinu Navrátilovú, našla v nej veľkú oporu a zblížili sa natoľko, že spolu začali žiť, pričom sa spoločne starali aj o jej dcéry Victoriu (21) a Emmu (17). Tie sa však už osamostatnili a tak manželky zrejme zatúžili po výchove spoločného dieťaťa formou adopcie. Po dvojnásobnom šoku z diagnózy rakovina, Navrátilovej manželka Julia zareagovala veľmi citlivo. "Keď adoptujete dieťa, musí byť na prvom mieste dieťa. A práve teraz je na prvom mieste Martina a ide o to, aby sa uzdravila. Adopciu odkladáme," uviedla pre People pred časom s tým, že už čakali len na to, kedy im zavolajú z agentúry so správou, že pre nich majú dieťa.

Martina oznámila radostné správy o jej zlepšujúcom sa zdravotnom stave: 

Navrátilová už raz rakovinu prsníka mala, bolo to v roku 2010, keď už bola vo vzťahu s Juliou. Podarilo sa jej  vyliečiť, a aj vtedy bola bývalá sovietska Miss z roku 1991 jej veľkou oporou. Je veľkou bojovníčkou. "Pevne verím, že keď vás život zasiahne tragédiou, nech už je akokoľvek veľká, máte v zásade dve možnost, Buď a podvolíte, alebo sa vzopriete a vzbúrite. A celý život som bola, a v zásade aj stále som rebel a vždy som sa vzoprela," tvrdí o sebe táto kráska so zaujímavým a v niečom aj záhadným osudom. Teraz, keď je jej manželka Martina už zdravá, nájdu snáď zas obe radosť a zmysel života vo výchove vytúženého dieťatka. Snáď už Navrátilová s rakovinou nadobro skoncovala.

Martine je veľkou oporou jej manželka Julia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie