Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Desivá premena Dykovej! Príšerná pleť, hnilé zuby, hanbí sa za seba!
Zdielať na

Desivá premena Dykovej! Príšerná pleť, hnilé zuby, hanbí sa za seba!

Archívna reportáž

Jednou z filmových noviniek premietaných v kinách je aj český film režiséra Jana Prušinovského Grand Prix, ktorý je držiteľom štyroch Českých levov. Príbeh sa točí okolo divokej jazdy dvoch bratrancov po Európe, keď sa vydali na cestu do Barcelony, kde sa konali preteky Formuly 1, kam jeden z nich vyhral vstupenky. Vo filme režisér, ako má vo zvyku, poukazuje na život ľudí na okraji spoločnosti. Rolu tam získala aj skvelá herečka Táňa Dyková, ale výzorom doslova šokovala.

​O tom, že si niekedy zahrá rolu zúfalej narkomanky s desivým výzorom iste Táňa, ktorá sa preslávila ako Vilhelmová, nesnívala. Keď jej oceňovaný režisér Jan Prušinovský ponúkol rolu v jeho novom filme Grand Prix, najskôr súhlasila, ale potom, keď si prečítala scenár, zaváhala a chcela vraj z projektu odísť. Nechala sa ale prehovoriť a rolu predsa len prijala. Napokon, bola to pre ňu aj výzva, čo všetko v rámci svojho hereckého umenia dokáže. 

youtube/screenshot

Aj keď, podľa očakávania, rolu zahrala skvelo a užívala si ju, do budúcnosti by už nič také hrať nechcela. "Som tam naozaj veľmi škaredá a najskôr som sa hanbila vôbec hovoriť s členmi štábu, pretože mám strašne škaredú pleť aj zuby, mastné vlasy. Je to fakt trochu nechutné. Takže som sa hanbila a želala som si, aby ma videli predtým, ako som šla do tej maskérne. Aby si nepovedali, že tá Dyková fakt zošla. Ale potom som si na to zvykla a začala si to vychutnávať," zverila sa v súkromnom rádiu so svojimi pocitmi počas nakrúcania filmu. Manželka jedného z najsexi českých spevákov a hercov, Vojtěcha Dyka, by iste nechcela, aby ho ľutovali, čo sa to s jeho ženou porobilo. Navyše, keď je od neho o 7 rokov staršia a už to je dôvod, prečo niektorí ľudia neudržia v hlave nemiestne poznámky.

Pozrite si Táňu v úlohe Jindřišky v traileri k filmu Grand Prix: 

Táňa ale napriek svojim počiatočným obavám Nepochybne rolu feťáčky Jindřišky uchopila Táňa energicky a bravúrne ukázala, že aj keď sama nemá skúsenosti s ničím podobným, vie sa takmer dokonale zžiť aj s takouto osobou. Za túto svoju rolu získala aj nomináciu na Českého leva, ale nepremenila ju vo víťazstvo, podobne ako mladá herečka Anna Kameníková. Väčšie šťastie mal Štěpán Kozub, ktorý získal sošku ako herec vo vedľajšej úlohe vo filme. 

Táňa starne do krásy, aj napriek vráskam vyzerá sviežo a mladistvo: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Misha/ hair studio (@mishahairstudio)

Súvisiace články

Najčítanejšie