Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší škandál v kráľovskej rodine! Obvinenie zo znásilnenia 16-ročnej!
Zdielať na

Ďalší škandál v kráľovskej rodine! Obvinenie zo znásilnenia 16-ročnej!

Archívna reportáž

Byť členom elitnej celebritnej spoločnosti nemusí byť vždy práve príjemné, keď každý musí počítať s tým, že je pod drobnohľadom. Sympatická sestra Kate Middleton (41) a o dva roky mladšia Philippa zvaná Pippa (39) sa preslávila svojím pekne tvarovaným zadkom v úzkych šatách, keď pridŕžala sestrinu vlečku na jej kráľovskej svadbe v roku 2011. Odvtedy sa stala hviezdou, o ktorú bol veľký záujem medzi mužmi z dobrej spoločnosti. Jej srdce si napokon získal miliardár James Matthews (48) a v roku 2017 mali svadbu. No práve z tejto strany prišiel veľký škandál.

Otec Pippinho manžela David Matthews (79) čelí už nejaký čas vážnemu obvineniu zo znásilnenia a je z toho poriadny škandál. Rok po synovej svadbe so sestrou princeznej Catherine ho zatkla polícia po prílete do Paríža za jeho údajne dvojnásobný pohlavný styk v rokoch 1998 až 1999 so šestnásťročným dievčaťom. Najprv sa to malo stať v Paríži a potom na karibskom ostrove Svätý Bartolomej, kde Matthews vlastní luxusný hotel. Pikantné na tom je, že podobnému obvineniu čelil aj princ Andrew, za čo mu odobrali mnohé jeho kráľovské privilégiá. Matthews priateľom tvrdil, že to na neho žalobkyňa "nastražila, aby spôsobila jeho rodine hanbu". Tá to však s hnevom popiera.

V roku 2018 jej otec namietal, že "predstava, že to robí pre odškodnenie alebo z akéhokoľvek iného dôvodu, než je túžba po spravodlivosti, je úplne scestná". Iste je však otázne, prečo si žalobkyňa spomenula na znásilnenia toľko rokov po čine. Rodičom sa s tým zverila pred ôsmimi rokmi a vraj ich to "neuveriteľne šokovalo". Bolo to pre ňu vraj veľké bremeno, keď to tak dlho držala v sebe a spôsobilo jej obrovskú emocionálnu záťaž. Jej otec citoval jej slová, ktoré mu mala povedať: "Nevieš, čím som si za celé tie roky prešla." Premlčacia lehota na stíhanie znásilnenia vo Francúzsku bolo v čase zatknutia Matthewsa v roku 2018 dvadsať rokov, a tak obvinenia mohli byť premlčané. Krátko na to vyšiel nový zákon a lehotu predĺžil na 30 rokov, ak mal sťažovateľ menej ako 18 rokov. 

Kráľovská rodina sa opäť zmieta v pedofilných škandáloch, Matthewsa vyšetrujú zo zločinu francúzske orgány: 

Na tento prípad upozornil opätovne denník Daily Mail. "Prebieha súdne vyšetrovanie, v ktorom bol David Matthews obvinený a umiestnený pod súdnu kontrolu. Môžem potvrdiť, že sa súčasne zaoberá vyšetrovaním špecializovaná jednotka Brigáda na ochranu maloletých pod 18 rokov. Počas zdĺhavého pôvodného vyšetrovania sa objavili ďalšie obvinenia," potvrdil prokurátor. Matthews dôrazne popiera akúkoľvek vinu a zdroje z jeho okolia uviedli, že jeho právny tím nebol informovaný o žiadnych nových obvineniach. Spolu so svojou manželkou žije na ostrove Svätý Bartolomej, ktorý patrí Francúzsku. Prepustili ho na kauciu bez obmedzenia cestovania, spolupracuje s parížskymi orgánmi, ktoré ho pravidelne predvolávajú na výsluch do Paríža. Isté však je, že to opäť vrhá tieň na kráľovskú rodinu, hoci tentokrát aspoň nejde priamo o člena rodiny.

Kate so svojím manželom Jamesom, ktorého otec čelí obvineniam zo znásilnenia:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie