Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po náhlom kolapse zomrel len 56-ročný herec! Zažiaril v mega slávnych filmoch!
Zdielať na

Po náhlom kolapse zomrel len 56-ročný herec! Zažiaril v mega slávnych filmoch!

Azda mnohým nie je veľmi známa skutočná tvár britského herca a kaskadéra Paula Granta, ktorý účinkoval totálne zamaskovaný vo filmoch Star Wars či Harry Potter a Kameň mudrcov. Žiaľ, už si viac nikde nezahrá, v nedeľu 19. marca vo veku 56 rokov zomrel po tom, čo náhle skolaboval a upadol do kómy. Lekári následne na žiadosť rodiny vypli prístroje na podporu jeho života. Je zaujímavé, že skolaboval 16. marca práve pred stanicou Kings Cross, odkiaľ čarodejnícky učeň Harry Potter vo filme odchádzal do školy v Rokforte z legendárneho nástupiska 9 a 3/4.

​Napriek svojmu výškovému hendikepu pôsobil Paul Grant ako sebavedomý muž. Stal sa vyhľadávaným hercom, oženil sa a mal tri deti. Práve rozvod s jeho manželkou Janet Crowson, s ktorou mal dcéry Sophie, Nicole a syna Robbieho, ho zlomil a vraj sa preto veľmi trápil. "Zdalo sa mi to vtedy veľmi ťažké. Mal som rodinu, bol som ženatý, teraz som rozvedený. O všetko som prišiel. Nemám nič, moje veci, fotky, oblečenie sú rozhádzané všade," posťažoval sa v roku 2014 pre denník Mirror"Bol som na kokaíne a bolo to ešte horšie. Pil som a fajčil, čo sa dalo. Som v poriadku, ale potrebujem pomoc. Momentálne neviem, čo chcem. Peniaze som premrhal, minul som ich na drogy a prostitútky," dodal nešťastný herec.

Medzi Paulove najznámejšie úlohy patrili tie z filmov Labyrint (1986) a Willow (1988), no predovšetkým z trháku Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), kde si zahral goblina, a Hviezdnych vojen, kde si zahral Ewoka. Potom, čo sa mu rozpadlo manželstvo a začal viesť nezriadený spôsob života, prestal dostávať ponuky na hranie vo filmoch. Hercova dcéra Sophie Grant (28) nazvala svojho otca "legendou", keď uviedla, že je "zničená" po tom, ako mu v nedeľu vypli prístroj na podporu života. "Vždy vyvolával úsmev a smiech na tvári každého. Veľmi miloval nás, dcéry, syna a svoju priateľku Máriu," zverila sa v rozhovore.

Smutná správa o smrti herca obletela svet, takto stvárnil rolu Ewoka v Star Wars:

Hercova priateľka Maria Dwyer (64) ho označila za "lásku svojho života" a dodala, že "život bez neho už nikdy nebude taký istý". Grantova rodina na tom nie je finančne práve najlepšie, založila preto stránku GoFundMe, aby získala finančné prostriedky na jeho pohreb. "V súčasnosti je na stránke už pár príspevkov, ak by niekto mohol pomôcť, veľmi by sme to ocenili, nech môžeme pre neho urobiť to najlepšie rozlúčenie, prosím," stojí v žiadosti. Hádam sa im to podarí a ľudia si spomenú na jeho, aj keď malé, ale zaujímavé úlohy v slávnych filmoch.

Paul Grant žil bujarým životom a holdoval mnohým nerestiam, azda aj to sa podpísalo na jeho zdravotnom stave:

Súvisiace články

Najčítanejšie