Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Leoš Mareš priznal príjem! To sú ozaj ŠIALENÉ sumy!
Zdielať na

Leoš Mareš priznal príjem! To sú ozaj ŠIALENÉ sumy!

Archívna reportáž

Po dvoch synoch sa Leoš nevedel dočkať dcérky

Pre populárneho českého moderátora Leoša Mareša (46) už dávno nie je moderovanie v rádiu, kde začínal, zďaleka hlavným zdrojom príjmu. Zavčasu nabehol na vlnu záujmu verejnosti o sociálne siete, kde má na svojich stránkach vyše milióna sledovateľov. A to už je ozaj slušné číslo na to, aby mali u neho záujem inzerovať rôzne firmy či značkové spoločnosti, ktoré si to môžu dovoliť. Leoš si totiž za to pýta veľa, čím ale mnohých inzerentov zámerne odrádza.

​Svoj majetok a nákladný spôsob života Leoš Mareš rád vystavuje na obdiv. Aj keď je snáď najobľúbenejším českým moderátorom, to všetko by si zaiste nemohol dovoliť len za jeho honoráre, aj keď sú vysoké. Má vskutku skvelý podnikateľský plán, ako sa o tom nedávno zmienil v podcaste jeho menovec, publicista Michal Mareš. "Jeho príjmy majú v zásade štyri piliere, tým prvým je Instagram a rôzne reklamné spolupráce. Ten tvorí zhruba tridsať percent, desať percent je za moderovanie na Európe 2, ďalších desať percent firemné akcie a zvyšok, teda zhruba polovica, tvoria eventy, ktoré organizuje," vypočítal všetko v kocke. 

Téma zárobkov Leoša Mareša zaujíma mnohých, lebo jeho extrémne finančne náročný spôsob života si vyžaduje nemalé výdavky. Na príjem z Instagramu, kde sú jeho zdrojom reklamy, sa ho spýtala ešte vlani známa česká moderátorka Světlana Witovská. Ceny a podmienky si určil on sám. "Za 400 tisíc korún si u mňa môžete objednať kampaň na Instagrame, ktorá obsahuje dve stories, dve sady videí a dva príspevky na feed. Pokiaľ je to vec, keď sa zhodneme spolu na spôsobe prezentácie, tak ako by som si to predstavoval ja, a vám sa to bude páčiť a nebudems tým mať problém, s tou službou alebo produktom, tak sa to potom zrealizuje,"  nemal problém vysvetliť pre Extra.cz všetko aj podrobnejšie, no ohromil sumou, ktorá za v podstate jednu reklamu dosahuje 17 tisíc eur.

Leoš má väčšinu príjmov z organizovania menších aj mega šou, nedávno to bol aj koncert Dary Rolins k jej okrúhlym narodeninám:

V jeho stopách ide aj jeho manželka Monika (41), ktorá za svoju popularitu vďačí najmä Leošovi. Jej cena za reklamu na jej profile na Instagrame je polovičná, no stále je veľmi vysoká. Mareš nemá žiadne výčitky z toho, aké šialená peniaze si v podstate "za nič" pýta. "No úprimne povedané, tých ponúk je toľko, že tá cena je aj naschvál takto nastavená, aby ponuky filtrovala," vysvetlil dôvod, prečo chce niektorých odradiť hneď v prvom kroku. 

Leoš Mareš je stroj na peniaze, do zarábania na sociálnych sieťach zapojil už aj svoju polovičku Moniku a čas ukáže, kedy prinesie do rodinného rozpočtu niečo aj ich malá dcérka: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Leoš Mareš (@leosmares)

Aktuálne ho ale baví nová aktivita v oblasti organizácie koncertov a eventov, kde sa pasoval za kreatívneho producenta a má všetko sám pod palcom. Zorganizoval už v pražskej O2 aréne koncert Štefana Margitu, ako aj Dary Rolins a chystá aj ďalšie. "Môže predať až dvadsaťtisíc vstupeniek. To sa potom dostávame k tridsiatim miliónom, keď je vypredané, za jeden večer," vypočítal spomínaný publicista s tým, že aj keď sa s tým musí podeliť, zostane mu veľmi zaujímavá čiastka. Je jasné, že nie každý mesiac sa zadarí rovnako, no iste sa dá hovoriť, že príjem Marešovcov sa mesačne hýbe aspoň okolo sumy milión českých korún, teda vyše 40 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie