Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ťažko chorá herečka dojala k slzám! Rozlúčila sa s kolegami, už to viac nezvláda!
Zdielať na

Ťažko chorá herečka dojala k slzám! Rozlúčila sa s kolegami, už to viac nezvláda!

Archívna reportáž

Pre sympatickú americkú herečku Christinu Applegate (51) bol večer, keď sa zúčastnila na odovzdávaní cien SAG (Screen Actors Guild) Awards v Los Angeles náročný ako po fyzickej, tak aj psychickej stránke. Sprevádzala ju jej dvanásťročná dcéra Sadie, aby jej pomáhala pri chôdzi, lebo ako herečka prezradila predvlani, trpí sklerózou multiplex s pomerne rýchlym postupom. V jednej ruke držala paličku s vtipnými iniciálami s nadávkou chorobe FU MS a s jej, aj s dcériným menom, ktorou sa pridŕžala pri chôdzi. Na druhej strane jej bola oporou dcérka.

​Pre herečku Christinu Applegate nebolo ľahké prísť na takú veľkú udalosť, akou bolo víkendové udeľovanie cien za herecké výkony vo filme či v televízii SAG Awards. Medzi hercami je považované za veľmi prestížne ocenenie, lebo o ňom rozhodujú samotní herci vo vyše stočlennom zložení. Applegate bola nominovaná v kategórii vynikajúci herecký výkon v komediálnom seriáli Dead to me, teda Smrť nás spojí. Vlani sa ešte zúčastnila nakrúcania tretej série, pričom jej zdravie už bolo značne podlomené. Jej herecký kolega James Marsden vyjadril vtedy veľký obdiv k jej sile. Cenu SAG napokon nezískala, ale napriek tomu mohla mať svoj prejav, za ktorý ju odmenili prítomní herci veľkým potleskom.

"Pravdepodobne to bolo moje posledné odovzdávanie cien. Momentálne si už neviem predstaviť, že by som vstávala ráno o piatej a trávila štrnásť hodín na pľaci. Robím veľa dabingov, aby som zarobila nejaké peniaze a zaistila mojej dcére domov a čo jesť," zverila sa herečka, ktorej slová zneli ako lúčenie - pre jej kariéru to tak už zrejme aj bude. Ale je ešte veľká šanca, že seriál bude nominovaný na jednu z televíznych cien Emmy 2023, ktoré sa budú udeľovať v septembri, azda by tam Christina mohla ešte prísť. Na druhej strane priznáva, že rýchly postup choroby spôsobuje, že už len vstať z postele je čoraz väčší problém.

Christinu preslávila úloha Kelly v seriáli Ženatý so záväzkami, pozrite si krátku ukážku, kde sa objavil aj herec Matt LeBlanc:

V rozhovore pre New York Times sa vlani Applegate zverila, aké veľké úsilie ju stálo dokončiť nakrúcanie seriálu Dead to Me. Nebolo jej jedno ani to, že ju tam mali po prvýkrát uvidieť diváci v podobe, ako ju poznamenala choroba. Vlani v novembri sa konečne dočkala aj slávnostného odhalenia svojej hviezdy na hollywoodskom Chodníku slávy. Herečka sa tak pridala k mnohým filmovým hviezdam, ktoré mali tú česť stať sa súčasťou tejto milej tradície. Sympatická bojovníčka s ťažkou diagnózou ju tam má osadenú už od roku 2020, ale pre pandémiu sa ceremónia odložila. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dead to Me (@deadtome)

Pre herečku bolo zistenie, že ju postihlo nevyliečiteľné ochorenie, veľmi zdrvujúce. Stalo sa tak práve uprostred nakrúcania seriálu Dead to Me. Rozhodla sa stiahnuť z verejného života, aby sa naplno venovala liečbe. No ocenenie za jej kariéru si rozhodne nemohla nechať ujsť. "Tento deň pre mňa znamená viac, ako si viete predstaviť," spomínala s chvejúcim sa hlasom od dojatia herečka, ktorá po hviezde túžila už od svojich piatich rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie