Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Je to pocta zosnulej, alebo vrchol cynizmu?! Baldwin spravil zásadné rozhodnutie!
Zdielať na

Je to pocta zosnulej, alebo vrchol cynizmu?! Baldwin spravil zásadné rozhodnutie!

Archívna reportáž

Od momentu, keď pri nakrúcaní westernu Rust došlo 21. októbra 2021 k tragickej udalosti, pri ktorej bola smrteľne zranená kameramanka Halyna Hutchins (†42), nie je doteraz jasné, kto bol vinníkom. Z pištole s ostrým nábojom strieľal herec Alec Baldwin (64), hoci ten popiera, že stlačil spúšť a necíti sa byť vinný. Zbraň mu podal asistent réžie Dave Halls (54), ale ten sa bráni, že ju mal pripravenú na pľaci od zbrojárky Hannah Gutierrez-Reed (25). Tá zas namieta, že ho upozornila, aby zbraň skontroloval a dal hercovi pokyn, ako s ňou zaobchádzať. V januári bolo vznesené obvinenie z neúmyslného zabitia na všetkých troch. O to viac prekvapuje aktuálne rozhodnutie.

Rozhodlo sa, že sa kruto poznačený western Rust predsa len nakrúti. Režisér Joel Souza (49), ktorý utrpel pri streľbe tiež zranenie, uviedol vo vyhlásení, že svoju ďalšiu prácu na filme bude venovať "ucteniu Halyninho odkazu a tomu, aby na ňu bola hrdá. Hoci je to určite trpké, teší ma, že teraz spoločne dokončíme to, čo sme s Halynou začali." Vdovec Matthew Hutchins prostredníctvom právneho zástupcu oznámil, že bude vymenovaný za výkonného producenta filmu, ktorého nakrúcanie sa obnoví v plnej zostave v januári a nemá záujem sa ďalej zúčastňovať na obviňovaní Baldwina a ďalších. 

Termín začiatku nakrúcania sa ale posunul na jar s rovnakým hereckým obsadením, teda aj s Baldwinom, ako uviedli na portáli Hollywood Reporter. Scenár bol však prepracovaný a osudná scéna sa nemá vo filme objaviť. Zároveň sa bude nakrúcať na poctu Halyny Hutchins aj dokumentárny film o jej živote a práci na osudovom filme, ktorý bude režírovať Rachel Mason a produkovať Julee Metz. Dal im na to súhlas manžel zosnulej, ktorý prijal úlohu výkonného producenta podobne ako aj v rámci westernu Rust a zrejme to bude pre neho akási forma finančnej kompenzácie. Dokument má byť súčasťou propagácie westernu. 

V prípade smrti Halyny padli viaceré obvinenia, zodpovedná mala byť aj mladá zbrojárka, ktorej svedectvo krátko po tragédii zachytili policajti na kameru:

Spoločnosť Rust Movie Productions uviedla vo svojom prehlásení: "Mason aj Metz boli blízke priateľky Haliny. Obe sa tešia na spoluprácu s produkciou, aby si uctili pamiatku svojej priateľky, ukázali brilantnosť a hĺbku Halyninho talentu a ukázali svetu, čo jej strata znamenala pre jej priateľov, kolegov a celý filmový priemysel." Kamery vo westerne sa má ujať namiesto zosnulej Hutchins skúsená kameramanka Bianca Cline, ktorá nakrúcala napríklad aj obľúbený seriál American Horror Story. Rozhodla sa venovať časť svojho honoráru na charitu. Ozvali sa hlasy, ktoré nekomentujú rozhodnutie dokončiť tento western práve lichotivo. O peniaze vraj ide "až na prvom mieste" a zazneli aj názory, že je to priam cynické. No na druhej strane si mnohí myslia, že je to najlepší spôsob, ako si uctiť prácu zosnulej - keď sa dielo dokončí. Isté je, že o film bude pre tragédiu s ním spojenú, určite záujem.

Halyna zdieľala krátko pred smrťou fotografiu s kolegami z nakrúcania filmu: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Halyna Hutchins (@halynahutchins)

Súvisiace články

Najčítanejšie