Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Ťaživá správa rodiny Brucea Willisa! Jeho stav sa zhoršil, diagnóza s nedobrými vyhliadkami!
Zdielať na

Ťaživá správa rodiny Brucea Willisa! Jeho stav sa zhoršil, diagnóza s nedobrými vyhliadkami!

Archívna reportáž

Po tom, čo pred necelým rokom zverejnila rodina akčného hrdinu, jedinečného Brucea Willisa (67), smutnú správu, že trpí degeneratívnym ochorením mozgu, prišla ďalšia zdrvujúca zvesť. Afázia bola len prvotná diagnóza, ktorá zasiahla mozog tohto sympatického herca. Teraz je už jasné, že ide o vážnejšie ochorenie.wi

​Rodina Brucea Willisa so zlomeným srdcom zverejnila zdrvujúcu správu o zdravotnom stave hollywoodskej hviezdy - bola mu diagnostikovaná frontotemporálna demencia. Ochorenie postihuje čelné a spánkové laloky mozgu, čo sú oblasti, ktoré sa vo všeobecnosti spájajú s osobnosťou, správaním a komunikáciou. Prežitie pri tomto ochorení je priemerne 6 až 8 rokov. Vzhľadom na vek Willisa je to veľmi smutná správa.

​Hviezda filmov Pulp Fiction či Piaty element si od marca minulého roka, keď jeho rodina oznámila, že má problémy, dala hereckú prestávku, ktorá bude mať zrejme už trvalý charakter. Teraz správu o zhoršení stavu Willisa zdieľala jeho dcéra Rumor, ktorú má s bývalou manželkou Demi Moore. "Naša rodina chcela na úvod vyjadriť hlbokú vďačnosť za neuveriteľný príval lásky, podpory a nádherných príbehov, ktoré sme všetci dostali od zdieľania Bruceovej pôvodnej diagnózy. V tomto duchu sme vám chceli poskytnúť aktuálne informácie o našom milovanom manželovi, otcovi a priateľovi, keďže teraz hlbšie chápeme, čo prežíva," napísala 34-ročná Rumer. 

Pripomeňte si Brucea v 10 veľkých úlohách:

"Bruceov stav pokročil a teraz máme konkrétnejšiu diagnózu: frontotemporálna demencia (známa ako FTD). Žiaľ, problémy s komunikáciou sú len jedným z príznakov ochorenia, ktorému Bruce čelí. Hoci je to bolestivé, je úľavou, že konečne máme jasnú diagnózu. V súčasnosti neexistuje žiadna liečba tohto ochorenia, čo je skutočnosť, ktorá sa, ako dúfame, môže v nasledujúcich rokoch zmeniť," dodáva sa v oficiálnom vyhlásení a zároveň vyjadrila nádej, že práve Willisov prípad bude burcovať k ďalšiemu výskumu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rumer Glenn Willis (@rumerwillis)

"Bruce vždy veril, že svoj hlas vo svete využije na pomoc druhým a na zvyšovanie povedomia o dôležitých otázkach vo verejnom aj súkromnom živote. Vieme, že keby dnes mohol, chcel by reagovať tým, že by priniesol celosvetovú pozornosť a spojenie s tými, ktorí sa tiež zaoberajú touto vyčerpávajúcou chorobou a tým, ako ovplyvňuje toľko jednotlivcov a ich rodiny," napísala Rumer v smutnom vyhlásení. Dodala, že sa teraz všetci snažia "pomôcť Bruceovi prežiť čo najplnohodnotnejší život". To mu želajú nielen kolegovia, ale aj milióny fanúšikov z celého sveta.

Najčítanejšie