Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Neveril, že to bola samovražda! Český herec už pozná verdikt polície o pozadí skonu jeho syna!
Zdielať na

Neveril, že to bola samovražda! Český herec už pozná verdikt polície o pozadí skonu jeho syna!

Zdroj: youtube/printscreen

Na verdikt polície vo veci vlaňajšieho tragického úmrtia syna Jakuba Vyskočila (†46) čakal herec Ivan Vyskočil (76) od mája až doteraz. Naposledy sa posťažoval s istou dávkou rezignácie na prácu polície vlani pred Vianocami, no ešte stále živil nádej na potvrdenie jeho presvedčenia, že nešlo o samovraždu. Z konečného verdiktu však spokojný iste nebude.

​Pre otca úspešného podnikateľa, ktorý riadil veľkú autobusovú dopravnú spoločnosť, bola správa o jeho samovražde šokom a vôbec tomu neveril. Stalo sa tak v máji a mal dôvodné podozrenie, že ho niekto zavraždil. Podozrieval synovho bývalého kamaráta Jiřího Vařila, ktorý mu vraj dlhodobo strpčoval život. Práve on bol kedysi majiteľom autobusovej spoločnosti a vraj stále zasahoval do jej činnosti. Zároveň sa povrávalo, že Jakub bol iba jeho "bielym koňom" a nútil ho k nekalým činom. Nejaký čas pred samovraždou sa údajne cítil byť ohrozený na živote, na čo vraj upozornil aj políciu.

Ivan Vyskočil žiadal preto políciu o vyšetrenie. Dlho po tragickom skone syna ho nechcel dať pochovať, lebo vyžadoval vykonanie súdnej pitvy, čo sa napokon aj stalo. Po tom všetkom policajný zbor ukončil prácu na prípade so záverom, že išlo o samovraždu, a prípad odložili ad acta. Voči tomu sa však Vyskočil ohradil a podal sťažnosť. Teraz prišiel výsledok preskúmania žiadosti, ktorý potvrdil správnosť verdiktu polície. "Policajným orgánom neboli zistené žiadne skutočnosti, ktoré by zakladali podozrenie, že smrť Jakuba Vyskočila bola zavinená konaním inej osoby," potvrdil tento záver pre Seznam okresný prokurátor v Písku Zbyněk Polívka.  

Pripomeňte si Ivana Vyskočila za mladi:

"Neboli zistené žiadne obranné zranenia, ani stopy po zápase," uviedol prokurátor. Keď skúsení odborníci na písmo analyzovali jeho list na rozlúčku, tiež dospeli k jasnému verdiktu. "Dynamika písma zodpovedá dynamike rukopisu menovaného (Jakuba Vyskočila), súčasne aj kvalitatívny prejav je zhodný," dodal na margo sporného Jakubovho listu prokurátor. Jeho zúfalý otec dospel ešte vlani k mienke, že ho syn napísal pod niekoho tlakom. Potom ho mal páchateľ zastreliť a vyhodiť telo desiatky kilometrov od domova, k rybníku Horní Roudný v Písku, ktorý je vzdialený od miestnej civilizácie. Zrejme z tohto svojho názoru neupustí ani po definitívnom verdikte polície, no oficiálne s tým už zrejme nič nespraví.

Informácie o tragickej smrti Vyskočila ml. oznámila ako prvá autobusová spoločnosť, ktorej Jakub šéfoval:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie