Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mal pravdu? Ivan Vyskočil tvrdil, že jeho syn nespáchal samovraždu, pracuje s tým už aj polícia!
Zdielať na

Mal pravdu? Ivan Vyskočil tvrdil, že jeho syn nespáchal samovraždu, pracuje s tým už aj polícia!

Zdroj: youtube/printscreen

Jeden z tých, ktorí neprežívajú sviatočnú atmosféru Adventu a blížiacich sa Vianoc s radosťou, je aj český herec Ivan Vyskočil (76). Inak čiperný senior má stále v hlave tragický skon syna Jakuba Vyskočila (†46), ktorý sa podľa oficiálnej správy rozhodol v máji dobrovoľne ukončiť svoj život. S tým sa herec nevie ešte stále zmieriť, je presvedčený, že to bola vražda. Na nejakú radosť zo sviatkov nemá preto ani pomyslenie, ako priznáva.

​Na svojho úspešného syna Jakuba, ktorý bol podnikateľ a riadil veľkú dopravnú spoločnosť, bol Ivan Vyskočil patrične hrdý. Veľmi si s ním rozumel a navzájom si dôverovali. Vedel preto rôzne detaily z jeho života, čo ho vedie k indícii, že nespáchal samovraždu, ako vyhodnotila polícia jeho smrť. Zanechal totiž  list na rozlúčku, kde vysvetľoval dôvod svojho rozhodnutia. Spomínal v ňom jednu osobu, ktorá mu strpčovala život, jeho niekdajší kamarát Jiří Vařil. Práve on bol kedysi majiteľom spoločnosti a vraj stále zasahoval do jej činnosti. Povrávalo sa tiež, že Jakub bol iba jeho "bielym koňom". Ivan Vyskočil chce, aby sa odhalila pravda.

"Okolo syna Jakuba nie je nič nové, teraz je to už na polícii, ako to vyšetrí. Stále na tom pracujú, hľadajú nejaké veci, ale zatiaľ sa to nikam neposunulo. Alebo áno, ale ja o tom neviem," povedal s patričnou skepsou Ivan Vyskočil pre ŽivotvČesku.cz. Syna mu to už aj tak nevráti. Chýba mu, že ako bolo vždy zvykom, nezazvoní mu telefón od neho, aby sa porozprávali, čo nové sa deje. Dlho po jeho tragickom skone ho nechcel dať pochovať, lebo žiadal, aby sa vykonala jeho súdna pitva, čo sa napokon aj stalo. "Po pitve mi bolo telo môjho syna vrátené a jeho pozostatky sú v súčasnosti uložené v urne," povedal pred časom herec s tým, že mu zbieral v Chorvátsku, kam si šiel vyčistiť hlavu, kamienky na hrob.

Pripomeňte si Ivana Vyskočila zamladi: 

No zdá sa, že istý posun v prípade predsa len nastal. Po takmer 7 mesiacoch sa vyšetrovanie blíži údajne ku koncu, no predsa len pracujú policajti údajne aj s verziou, že to nemusel byť dobrovoľný odchod na druhý svet. "Čaká sa na odborné vyjadrenie ku grafologickému skúmaniu. Malo by posúdiť, či tam boli napríklad nejaké vplyvy a okolnosti, či bol pod tlakom, prípadne pod akým eventuálnym tlakom bol," vyjadril sa pre seznam.cz štátny zástupca Zbyněk Polívka. Grafológ skúma list na rozlúčku, ktorý Vyskočil zanechal. Jeho otec trvá na tom, že ho nepísal dobrovoľne a výsledok skúmania je v podstate jediná nádej, aby sa jeho slová potvrdili. "Je možné ďalej skúmať, či je línia rukopisu roztrasená či inak afektovaná, čo prinajmenšom môže naznačiť na okolnosti a podmienky, za ktorých bol list napísaný," hovorí Polívka. Nechce predbiehať, no ak by sa potvrdili zvláštne okolnosti, mohlo by sa začať trestné stíhanie.

O smrti podnikateľa Jakuba Vyskočila informovali ako prvé stránky jeho firmy na sociálnych sieťach ešte v máji 2022. Dnes sa okolnosťami jeho smrti zaoberá aj česká polícia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie