Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Závet Presleyovej je podvrh?! Priscilla zúri, TOTO je podľa nej dôkaz!
Zdielať na

Závet Presleyovej je podvrh?! Priscilla zúri, TOTO je podľa nej dôkaz!

Archívna reportáž

Aj keď bývalú manželku rockenrolového kráľa Elvisa Presleya (†42), Priscillu Presley (77) predčasná smrť jej dcéry Lisy Marie (†54) veľmi zasiahla, trápi ju aj dcérin závet, z ktorého je úplne vyradená. Rozhodla sa prostredníctvom právnikov napadnúť jeho platnosť na súde, lebo sa domnieva, že je sfalšovaný. O poslednej verzii z roku 2016 vraj nevedela a nepozdáva sa jej na nej ani dcérin podpis. Okrem toho tam bolo jej meno uvedené nesprávne a nebola potvrdená notárom.

​Z doterajších informácií nie je jasné, akú hodnotu má majetok jedinej dcéry Elvisa a Priscilly Presley, ale podľa CBS News, naznačujú rôzne súdne procesy v posledných rokoch, že financie Lisy Marie boli vo veľkom neporiadku. V problematickom dodatku jej závete z roku 2016 sa stanovuje, že namiesto matky a jej bývalého obchodného manažéra Barryho Siegela budú v prípade jej skonu správcami jej majetku dcéra Riley Keough (33) a syn Benjamin (†27), ktorý však v roku 2020 spáchal samovraždu, čo Lisa veľmi ťažko niesla.

Podľa právnej námietky Priscilla Presley tvrdí, že dodatok jej nikdy nebol doručený počas života jej dcéry, ako to výslovne vyžaduje závet. V dodatku má byť tiež "nesprávne napísané meno" a je na ňom podpis Lisy Marie, ktorý "sa zdá byť v rozpore s jej zvyčajným a obvyklým podpisom", uvádza sa v súdnom podaní. Právnici tiež tvrdia, že dodatok nebol potvrdený svedkami ani notárom. "Na základe vyššie uvedeného by sa mal údajný dodatok z roku 2016 považovať za neplatný a trust v znení zmien a doplnení z roku 2010 je kontrolným a autoritatívnym dokumentom a jeho podmienky sa spravujú," stojí v podaní.

Lisa Marie zdedila po slávnom otcovi pekný hlas a hudobný talent vypočujte si jej pieseň You Ain't Seen Nothing Yet:

Lisa Marie zdedila v roku 1993 vo veku 25 rokov po legendárnom otcovi majetok ocenený na 4,9 milióna dolárov, ktorý neskôr narástol až na 100 miliónov. V roku 2005 predala väčšinu obchodných podielov pozostalosti spoločnosti Industrial Media, ale ponechala si kontrolu nad Gracelandom, ktoré je múzeom Elvisa. V žalobe z roku 2018 však tvrdila, že jej zostalo už len 14 000 dolárov a obvinila Barryho Siegela z "bezohľadnej a nedbanlivej správy" majetku a tvrdila, že jej finančné rezervy boli v dôsledku toho premrhané. V podaní sa uvádza, že Siegel mal v úmysle odstúpiť, čo by podľa podmienok trustu z roku 2010 malo umožniť Priscille a Riley Keough spravovať majetok Lisy Marie, ktorá po sebe zanechala tri žijúce deti. Okrem Riley mala so svojím štvrtým manželom Michaelom Lockwoodom 14-ročné dvojičky. Rozviedli sa v roku 2021, ale až do jej skonu sa stále sporili o financie na rodinnom súde. Žiaľ, zdá sa, že spory pokračujú.

Priscilla sa musí vyrovnať s predčasnou smrťou svojej dcéry, starosti jej robia aj spory o jej majetok:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Priscilla Presley (@priscillapresley)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie