Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilková netají hnev a sklamanie! Povedala ostro, čo si o Čechoch myslí!
Zdielať na

Žilková netají hnev a sklamanie! Povedala ostro, čo si o Čechoch myslí!

Archívna reportáž

Žilková sa dočká už tretieho vnúčatka od Agáty, otcom druhého je Jakub Prachař

Politická scéna, aktuálne v Česku výrazne poznačená voľbami prezidenta, rozdelila v názoroch aj známe celebrity. Najviac prívržencov ako aj odporcov mali traja hlavní kandidáti, ktorými boli generál Petr Pavel (61), bývalý premiér Andrej Babiš (68) a rektorka brnenskej univerzity Danuše Nerudová (44). Práve za ňu sa postavila aj česká herečka Veronika Žilková (61), no prekvapivo s ňou nezdieľala rovnaký názor jej dcéra Agáta Hanychová (37).

​Dá sa predpokladať, že Veronika Žilková nie je vôbec nadšená s voľbou prezidenta svojej dcéry. Tá sa tým pritom vôbec netají a je rozhodne jedna z mála známych tvárí, ktoré si takto vybrali, či možno skôr, ktoré sa k tomu aj priznali. "Volila som Andreja Babiša," prezradila Agáta na sociálnej sieti. Dá sa predpokladať, že jej voľbu mohol ovplyvniť aj názor je partnera Jaromíra Soukupa (53), hoci ten bol najväčším fanúšikom svojho potenciálneho "svokra", Martina Stropnického (66), o ktorom sa vyjadroval s uznaním a dokonca zhodil aj Agátinu mamu, Veroniku Žilkovú.

Snáď ale politika neoslabí tak pevný a blízky vzťah mamy a dcéry a nerozdelí ich aj v súkromí. Za Babišom by Veronika zrejme nestála už len preto, že s jeho podporou sa stal jej azda už čoskoro exmanžel Stropnický dvojnásobným ministrom v jeho vláde. Veľmi ju sklamal výsledok prvého kola volieb prezidenta, ktoré sledovala v Nerudovej volebnom štábe."Je to nezrelosť českých voličov. Ešte nedozreli na ženu a európsky rozmer. Ona je jednoducho politička budúcnosti. A títo páni na dôchodku by naozaj mali byť na dôchodku," uviedla Žilková v rozhovore pre iDnes.cz.    

Veronika si dcérou Agátou mimoriadne rozumie a ich vzťah je priam kamarátsky, čo badať aj na spoločných vodách na sociálnych sieťach: 

Za voľbou Danuše Nerudovej pevne stála z pre ňu jasných dôvodov. "Danuša Nerudová bude ideálnou prezidentkou a zástupkyňou všetkých občanov. Silných, slabých, mladých, starých, žien aj mužov. Na prezidentský úrad má ideálny vek, energiu a zároveň je empatická a vzdelaná. Svoju statočnosť, toleranciu a schopnosť viesť republiku dokázala na poste rektorky univerzity. Nemá žiadnu politickú minulosť, preto je garantom rovnej príležitosti pre všetkých," opísala všetky plusy najmladšej českej rektorky, ale ani tie jej nezabezpečili post prezidentky Českej republiky. Česi dali opäť prednosť mužom a už posledný januárový víkend sa dozvedia, či budú mať na čele generála, alebo biznismena zo Slovenska.

Matka a dcéra sa výnimočne nezhodli, a to pri voľbe prezidenta. Kým Veronika volila kandidátku Nerudovú, jej dcéra vyjadrila podporu Andrejovi Babišovi:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie