Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kam dal rozum?! Vémola ohrozuje bezpečnosť vlastných detí, odborník krúti hlavou!
Zdielať na

Kam dal rozum?! Vémola ohrozuje bezpečnosť vlastných detí, odborník krúti hlavou!

Archívna reportáž

Pokiaľ zápasník MMA Karlos Vémola (37) miluje dobrodružstvo spojené s rizikom a chová na svojom Vémolande pre človeka nebezpečné druhy zvierat, je to do istej miery jeho vec. Iné je, ak je to spojené s nelegálnou činnosťou, čo je teraz predmetom vyšetrovania. Určite mu k dobru nepridá fakt, že podľa všetkého ohrozuje vlastné deti. Počas Vianoc sa pochválil, ako sa zľakli, keď ich zobral do klietky s dvomi levmi a tie sa na ne vrhli. Smial sa, lebo vraj vedel, že sa levy chcú s nimi len hrať.

​Je zjavné, že svoje deti aj zvieratá má Karlos Vémola veľmi rád. Dve malé deti má s manželkou Lelou (33) a na vianočné sviatky k nemu prichádzajú aj jeho dve deti z Británie. Zo svojou bývalou priateľkou odtiaľ má jedného vlastného syna Karla a jej dcéru Sky z predchádzajúceho vzťahu berie tiež ako svoju. Keď prileteli do Prahy, aby s otcom a jeho rodinou strávili Vianoce, zobral ich so sebou k novému prírastku v jeho malej ZOO vo Vémolande. Malý biely tiger bol prítulný a iste sa deťom páčil, horšie bolo, keď ich Vémola vzal do klietky s dvomi odrastenými levmi a tie na ne skočili, ale vraj len preto, lebo sa chceli hrať. Deti sa skutočne vydesili, ako bolo vidno, keďže Karlos to zdokumentoval a video zverejnil v televíznej relácii Víkend u Vémolovcov.

Reakcie mnohých divákov ale boli veľmi negatívne kvôli ohrozeniu života detí. Portál eXtra.cz sa spýtal na názor odborníka s dlhoročnými osobnými skúsenosťami nielen s mačkovitými šelmami. "Deti by som k tigrom ani levom nikdy nepustil. Bola by to nezodpovednosť, môže to byť veľmi nebezpečné. Lev je sice najlepšia šelma na domáci chov, protože je to svorkovité zviera, ktoré uznává autoritu, v tomto prípade svojho chovateľa. Ale len jeho, deti nie," vysvetľoval znalec Jiří Rámeš. "S tigrami to je iné. Ti sú samotári. Tých už dnes ani medzi ľudí nevodíme. Ako si behom covidu odvykli, mohlo by to byť nebezpečné," poznamenal zas k tigrom.

Karlos v minulosti uvažoval, že zvieratá využije aj ako svoju vlastnú súkromnú ZOO: 

On sám tieto zvieratá miluje. Jedného leva mal doma od jeho narodenia, spal s ním v posteli a chodili spolu vraj aj na pivo. "To sú také moje deti. Sú to krásne, majestátne tvory. Keď je človek s nimi kamarát, nemôže byť nič lepšie. O tých zvieratkách viem veľa a vždy rád o nich rozprávam deťom" vyznal sa Rámeš z lásky a obdivu k nim. "Kontakt aj s takými ušľachtilými a nebezpečnými zvieratami je absolútne úžasný a neoceniteľný zážitok," tvrdí odborník, no napriek všetkému si je vedomý toho, že opatrnosti nikdy nie je nazvyš. A Vémola podľa neho prejavil veľkú nezodpovednosť.

Karlos tvrdí, že svojim zvieratám rozumie a vie vycítiť ich náladu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie