Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Obrovský žiaľ Ivana Trojana! Po rozchode s manželkou prišla ešte bolestnejšia rana!
Zdielať na

Obrovský žiaľ Ivana Trojana! Po rozchode s manželkou prišla ešte bolestnejšia rana!

Najväčší úspech dosiahol v klane Trojanovcov Ivan

V hereckej rodine Trojanovcov nastal smútok. V nedeľu na sociálnej sieti oznámili, že zomrel najstarší člen klanu, herec Ladislav Trojan, ktorý sa tento rok v auguste dožil úctyhodného veku 90 rokov. Nevie sa pritom, že by ho až na sťaženú chôdzu trápila nejaká choroba, čo je až neobvyklé v tak vysokom veku. Pamätníci televíznych seriálov ešte z čias Československa si ho iste pamätajú najmä vďaka jeho úlohe vnuka Potůčka zo seriálu zo 60. rokov Traja chlapi v chalupe.

​Sympatický herec Ladislav Trojan zanechal po sebe okrem manželky Olgy aj dvoch synov, Ivana Trojana (58), ktorý je hercom a producenta a režiséra Ondřeja Trojana (62). Okrem synov sa dožil aj štyroch vnukov, a to Františka, Josefa, Antonína a Václava, všetko Trojanovcov, pričom dvaja z nich sú už tiež hercami. "Dnes nad ránom zomrel náš milý otec, herec Ladislav Trojan. Zomrel v spánku, v pokoji a mieri. Úsmev na tvári mal do poslednej chvíle," stálo v nedeľu ráno na sociálnych sieťach synov Ladislava Trojana. 

Obrovská rana je to najmä pre Ivana Trojana, ktorý neprežíva práve radostná obdobie. Po vyše 25 rokoch sa rozišiel s manželkou, pričom sa hovorí aj o psychických problémov. Ťažko túto správu niesol aj jeho otec Ladislav, ktorý tomu odmietal uveriť. Tvrdil, že to je len nedorozumenie, pauza, ale určite sa nerozídu. Žiaľ, ako vzťah dopadne, sa už nedozvie. Niektorí si myslia, že aj táto udalosť mohla poznačiť jeho psychiku.

Pripomeňte si Ladislava Trojana vo filme Traja chlapi v chalupe v tejto načasovej scénke:

Herecká kariéra Ladislava Trojana, ktorý sa narodil 1. augusta 1932 v Prahe, sa začala už v detstve a rýchlo sa stal aj členom súboru amatérskeho divadla. Po základnej škole sa ale rozhodol pre štúdium na gymnáziu a až po jeho skončení sa mu podarilo dostať sa na pražskú DAMU. Spočiatku sa mu ušli iba malé a nevýrazné role, ale v polovici šesťdesiatych rokov konečne ako tridsiatnik získal peknú rolu v seriáli Traja chlapi v chalupe. K jeho ďalším významným seriálovým postavám patria tie v F. L. Věkovi, Povídkach malostranských, sci-fi Křeček v noční košili, či vojnová dráma Rodáci. Zahral si aj vo filmoch, ako je kriminálna dráma Vrah čaká na koľajach, Vrchní, prchni či Kamarád do deště. 

Smutnú správu oznámili Trojanovci svojim fanúšikom a známym na sociálnych sieťach: 

Je zaujímavé, že jeho prvú lásku, keď mal iba dvadsaťdva, Olgu Šplíchalovú, mu prebral vtedy sedemnásťročný Václav Havel. Prezradil, že s ňou často chodil do Slavie, kde chodil aj on. "Vlastne som ich, ja blbec, zoznámil," spomínal pred časom Ladislav Trojan. Zvláštnym riadením osudu sa stalo, že bývalý prezident zomrel pred 11 rokmi presne v ten istý deň - 18. decembra. O svoju ďalšiu partnerku, slávnu Janu Brejchovú, prišiel zas Trojan kvôli oscarovému režisérovi Milošovi Formanovi, ktorý zomrel pred štyrmi rokmi. Ten sa s ňou neskôr aj oženil. Ladislav Trojan našiel neskôr šťastie s jeho manželkou Olgou a patrili k najdlhšie spolu šťastne nažívajúcim manželským párom v umeleckom svete.   

Súvisiace články

Najčítanejšie