Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koniec nádejám! Vémola potvrdil to, čo si už všetci šepkali!
Zdielať na

Koniec nádejám! Vémola potvrdil to, čo si už všetci šepkali!

Archívna reportáž

Po týždni napätia, či sa zápasník MMA Karlos Vémola (37) uzdraví a bude môcť nastúpiť na avizovaný zápas 30. decembra s Patrikom Kinclom (33), je už jasný výsledok. Zápas sa konať nebude, nedovoľuje to ešte stále vážny zdravotný stav "Terminátora". Nikto z toho nie je nadšený, pre Kincla hľadajú náhradníka, ale Vémola je rád, že vôbec žije. Jeho kamarát a sparingpartner Makhmud Muradov ale verí, že sa do ringu ešte vráti v plnej sile, ako ho pozná. Karlosove problémy mal však spôsobiť práve jeho úder.

​Zdravotné problémy zapríčinené tvrdým športom obchádzajú Vémolu už vyše roka. Vlani v lete kvôli tomu musel zrušiť jeden dôležitý zápas a napokon aj svadbu s partnerkou Lelou Ceterovou (33), dnes už Vémolovou. Vtedy bola ešte len tehotná, synček Rockym oslávil 1. decembra jeden rôčik. Karlos bol vtedy už v nemocnici, kde ho vo vážnom stave museli hospitalizovať a mal vraj namále, keď mu život visel len na vlásku. "Prišiel som o päť minút dvanásť a myslím, že vďaka ústretovosti a rýchlej reakcii doktora Hradila to dopadlo dobre. Bol som takmer v kóme. V tom čase som mal CRP viac ako 300 a stále sa zvyšovalo," zveril sa pre Blesk. Našťastie, intenzívna liečba zabrala a bol rád, že manželka s deťmi ho prišli navštíviť, a rovno aj s tortou.   

Najkritickejší mal byť minulý utorok, ale ani na druhý deň ešte nenastal zlom."V stredu som na tom bol zle. Prvýkrát v živote sa mi stalo, že som vôbec nepremýšľal nad bojom. Mal som také bolesti a bolo mi tak zle, že som lekárovi stále hovoril, že zajtra má môj syn narodeniny. A jediné, čo som mal v hlave, boli jeho narodeniny, byť s ním. Takže som rozhodne neriešil nejaký zápas. Keď po týždni prišiel za mnou profesor Kolář, povedal, že v utorok tu so mnou zostal celý večer. Že by to deväť z desiatich ľudí nedalo, že mám tuhý korienok a chcel som tu byť. A keď vám dá takú informáciu do hlavy, všetko ostatné je úplne jedno. Nad zápasom nepremýšľam. Teraz chcem urobiť všetko, aby som sa vrátil domov v poriadku. A zápasil čo najskôr," priznal ťažké chvíle, ale aj optimistickú víziu.

Karlos má rád bujarý život, jeho protivník si myslí, že aj to sa podpísalo pod jeho zdravotné problémy. Pozrite si video z Terminátorovej oslavy z roku 2019: 

Sám ale priznáva, že netuší, kedy to bude. Kincl mieni, že si všetko zapríčinil sám svojím divokým spôsobom života, keďže veľa žúroval a nedostatočne regeneroval telo. Vraj mu už pred časom naznačoval, že zápas bude až v marci, niečo musel cítiť, že s ním nie je v poriadku. Karlosovi je ľúto, že zápas v O2 aréne nebude, najmä kvôli fanúšikom, ktorí ho podporujú. "Samozrejme, veľmi im za to ďakujem. Mrzí ma to kvôli Oktagonu aj voči súperovi. Viem, že je ťažké meniť súperov na poslednú chvíľu, ale ja sa fakt musím dať dokopy, aby som zvládol ešte pár zápasov... Takže si na ten zápas počkajú a myslím, že je úplne jedno, či to bude teraz, v júni alebo budúci rok v decembri. Teraz to nedokážem odhadnúť," racionálne zhodnotil zápasník svoju situáciu a len potvrdil, čo všetci už tak trochu tušili od momentu, ako zverejnil fotku z nemocnice.

Karlosa drží nad vodou rodina. Prvé narodeniny malého Rockyho oslávili spoločne v nemocnici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie