Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Srdce zo zlata! Herečka zaplatila dlh na elektrine za ochrnuté dievča!
Zdielať na

Srdce zo zlata! Herečka zaplatila dlh na elektrine za ochrnuté dievča!

Archívna reportáž

Charizmatická herečka Kate Winslet (47) ukázala svoju empatiu a veľkodušnosť už neraz. V jej novom filme Ja som Ruth sa zameriava na ochranu mladých ľudí pred sociálnymi médiami. V rámci uvedenia filmu povedala, že vláda by mala prinútiť firmy prevádzkujúce sociálne médiá a siete, aby presadzovali vekové obmedzenia a pomohli tak riešiť ich vplyv na duševné zdravie detí. Najnovšie sa rozhodla pomôcť matke s postihnutou dcérou, lebo cítila, že musí niečo urobiť, keď sa dozvedela, že bude musieť dať dieťa do opatery, pretože si nemôže dovoliť platiť účty za elektrinu.

Narastajúca kríza pre dianie na trhoch s energiami a zvyšujúcich sa životných nákladov spôsobuje čoraz väčšiemu počtu ľudí problémy. Čelí im aj istá Carolyne Hunter z Veľkej Británie, matka štyroch detí. Doteraz platila za energie 6 500 libier ročne, teraz už ale nemala na zaplatenie účtu vo výške 10 000 libier, hoci ako uviedla, vo väčšine miestností vypli kúrenie. Aktuálne dostala oznámenie, že v nasledujúcom roku by mohol účet dosiahnuť až 17 000 libier. Vysokú spotrebu má najmä kvôli jej postihnutej dcére, ktorá potrebuje nonstop podporu poháňaňú elektrinou. Keď sa o jej ťažkej situácii dozvedela herečka Kate Winslet, oslovila ju a darovala jej na podporu rodiny 17 000 libier. Vďačná matka povedala, že "veľmi plakala" a dodala, že je z toho ešte stále "trochu otrasená."

Herečka opísala pre BBC celú históriu prípadu, o ktorom sa dozvedela z televízie. Dievčatko Freya (12) má ťažkú mozgovú obrnu a je ochrnutá, preto musí byť neustále napojená na prístroje, ktoré ju udržiavajú pri živote. Veľkú časť dlhov spôsobuje práve toto. Matka si nemôže dovoliť platiť zvyšujúce sa účty za elektrinu a hrozilo, že bude musieť dať dcéru do ústavnej starostlivosti, čomu sa bráni. "To ma úplne zničilo. Len som si pomyslela, na akej sme to planéte, keď to niekto dopustí, to je úplne, úplne zlé," povedala si Kate a rozhodla sa s tým niečo urobiť.  

Kate o svojom finančnom dare porozprávala aj pred kamerami, aby inšpirovala aj iných ľudí, ktorí si môžu dovoliť pomáhať: 

"Podarilo sa mi ju vypátrať a povedať, že by som chcela prispieť, a práve vďaka tomu potom založili stránku GoFundMe a bác, hneď som to mohla urobiť. Jednoducho mi to pripadalo zlé, že tá žena bude trpieť a že by mala byť akýmkoľvek spôsobom ako matka nútená urobiť také srdcervúce rozhodnutie, len preto, že jednoducho nemala podporu a nemohla platiť účty. To som jednoducho nemohla dopustiť," rozhorčovala sa hviezda filmu Titanic. "Myslím si, že jednoducho ľudia - mocní, sa musia poriadne zamyslieť a musia to urobiť správne," odpovedala na otázku moderátorky, či tento príbeh vypovedá o Spojenom kráľovstve ako krajine. "A musia urobiť zmeny, ktoré týmto ľuďom skutočne pomôžu," dodala na záver ako memento empatická Kate Winslet.

Správa o štedrosti Kate Winslet sa rýchlo rozšírila sociálnymi sieťami: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rise Tv Global (@risetv.global)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie