Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Už rok v popôrodnej depresii! Herečka sa rozhodla hovoriť otvorene o svojom probléme!
Zdielať na

Už rok v popôrodnej depresii! Herečka sa rozhodla hovoriť otvorene o svojom probléme!

Zdroj: Instagram/MS

Hlavná postava z oscarového filmu Americká krása, Mena Suvari (43), trpí psychickými problémami od detstva, najmä po tom, čo bola ako dvanásťročná znásilnená. S mužmi nemala dobré skúsenosti, vydávala sa trikrát, ale až posledný manžel sa ukazuje byť azda konečne ten pravý. Napriek tomu Mena po minuloročnom traumatickom pôrode trpí popôrodnou depresiou a trápi ju to.

​Herečka synčeka, samozrejme, veľmi ľúbi, chce sa mu čo najviac venovať, ale stále sa necíti dobre, ani sebaisto. Suvari vydala minulý rok autobiografiu, v ktorej sa vyspovedala aj z jej drogovej závislosti a sexuálnom zneužívaní v detstve. Nedávno sa v rozhovore pre nový podcast Rachel Bilson's Broad Ideas priznala, čím prechádza teraz ako matka. Nechce vraj nič "prikrášľovať". "Od matiek sa očakáva, že budú robiť svoju prácu, ale ja chcem pomáhať iným. Nemyslím si, že niekomu poslúži, ak tu budem sedieť a budem sa tváriť, že som dokonalá, že je to u mňa v poriadku," povedala svoj názor na dogmu o povinnej oddanosti materstvu. Spomínala, že každý sa len snaží"prežiť a robiť to najlepšie, čo môže, ale musíme si navzájom pomáhať"Ona podstupuje terapiu so "silnou skupinou priateľov", spolupracuje s holistickými lekármi a robí si hormonálne a krvné testy, aby sa dozvedela viac o svojom tele.

Nechce mlčať o tom, že "každý deň" trpí popôrodnou depresiou po tom, čo pred vyše rokom porodila po dlhom trápení cisárskym rezom svoje prvé dieťa, syna Christophera. Pamätá si, ako po jeho pôrode v apríli 2021 sedela na balkóne a hovorila si: "Musím sa dostať z domu. Musím sa dostať z domu." Popôrodná dula a jej manžel Michael Hope, za ktorého sa vydala v roku 2018, ju ubezpečovali:"Môžeš ísť. Môžeš ísť na prechádzku." Ona si ale napriek tomu myslela, že nemôže, ako sa priznala. "Stále s tým bojujem, že nemusím byť svojmu synovi 24 hodín denne na očiach, aby som vychovala dobrého človeka, pretože mám strach. Je to veľa práce," zverila sa Mena so svojím trápením, ako to poznajú mnohé matky, no boja či hanbia sa pocity priznať. 

Mena Suvari si zahrala po boku Kevina Spaceyho vo filme Americká krása: 

"Pre mamy je v poriadku mať tieto emócie bez ohľadu na okolnosti. Práve na budúci mesiac si nechám otestovať hormóny, takže áno, je to všetko veľmi reálne. Zaoberám sa tým každý deň. Niekedy uvažujem o tom, že by niekto iný prešiel mnohým z toho, čím som prešla ja. Takže to tak trochu dáva zmysel, aby som sa tomu poddala. Takto žijem svoj život," úprimne priznala herečka. U mnohých žien sa po narodení dieťaťa môže vyskytnúť "baby blues", ktoré je definované ako obavy, smútok, hnev či pocit viny, ale tieto príznaky zvyčajne samé ustúpia v priebehu niekoľkých dní. Ak však tieto pocity pretrvávajú dlhšie ako dva týždne, môže ísť podľa lekárov o popôrodnú depresiu, ktorá vyžaduje liečbu. Mena s tým bojuje ako sa dá.

Mena Suvari netají, že po príchode synčeka na svet bojuje s depresiami: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ???? ?????? (@menasuvari)

Súvisiace články

Najčítanejšie