Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hanebné ohováranie Bohdalovej! Skončila pritom na infúziách!
Zdielať na

Hanebné ohováranie Bohdalovej! Skončila pritom na infúziách!

Archívna reportáž

Znie to až neuveriteľne, čo si dovolil jeden ostravský producent voči takej legende akou je Jiřina Bohdalová (91). Zrejme mal veľmi horúcu krv, keď v rámci svojho hnevu zbrklo rozposlal do viacerých redakcií veľmi agresívne napísaný e-mail urážajúci túto dámu úctyhodného veku. Zjavne ho nahnevali peniaze, o ktoré mal prísť, keďže herečka kvôli chorobe odriekla premiéru dvoch predstavení v Ostrave, ktoré produkoval. Dokonca prelomil tabu a uviedol presnú výšku honoráru pre Bohdalovú.

​E-mail od ostravského producenta Petra Beránka sa dostal von aj cez portál Extra.cz, no nebolo jasné, čo sa vlastne udialo medzi ním a uznávanou herečkou, ktorá vlani oslávila deväťdesiatku a dostávalo sa jej veľkej pocty. To Beránkovi zjavne nič nehovorí, čo dosvedčujú tieto vety: "Oficiálne stanovisko nula, len nevieme, neberieme telefóny, a keď potom koktanie, že my nič, my muzikanti. Pre mňa je to podvod, ako na mne osobne, na všetkých nás z Ostravska, ale hlavne tých, ktorí si poctivo kúpili vstupenky na jej predstavenie." K ostrým slovám zverejnil aj výšku honoráru za dve predstavenia pre Jiřinu Bohdalovú, a to 200 tisíc korún, teda v prepočte zhruba 8000 eur. On sám vraj prišiel o investovaných 100 tisíc českých korún.

"Takže, či už sa mi investícia do projektu vráti, alebo aj skôr nie, dôrazne varujem všetkých kolegov, zákazky tieňom minulosti už nedávajme. Iba ubližujeme sebe, republike a demokracii," navážal sa do legendárnej herečky, ktorú podozrieval, že si chorobu len vymýšľa. Túto informáciu získal údajne od Davida Krausa, ktorý v predstavení účinkuje tiež. Beránek si tiež všimol, že Bohdalová by mala vystúpiť budúci víkend v Divadle Na Jezerce ako hviezda predstavenia After Life, čo bol ale omyl. "Jiřina Bohdalová so mnou v hre After Life rozhodne nehrá," ohradila sa voči tomu herečka Libuše Švormová. Bohdalová sa mala zúčastniť aj premiéry filmu Vánoční příběh od Ireny Pavláskovej, v ktorom hrá po boku Karla Rodena (60), ale ani tam neprišla.

Jiřinu Bohdalovú môžu fanúšikovia vidieť tieto sviatky v novom českom filme Vánoční příběh: 

"Som chorá, mám chrípku, kvôli tomu som nebola ani na premiére vlastného filmu. To ako nemôžem byť chorá? Nech ide niekam. Prekristapána, v mojom veku nemôžem ochorieť ako ktokoľvek iný? A ešte to dáva do novín? Nerozumiem tomuto svetu. Ležím a teraz idem na infúziu," odpovedala Bohdalová na otázku, čo sa s ňou deje. "V divadle som predstavenie odriekla, pri tom ďalšom uvidím podľa toho, ako sa budem cítiť. Že prišiel o peniaze? Ja tiež. To je riziko podnikania," vysvetlila so znechutením. Napokon sa všetko zrejme vyriešilo k spokojnosti všetkých strán."Predstavenia sú presunuté z dôvodu ochorenia pani Bohdalovej, takže ja sa ospravedlňujem a všetko je v poriadku," odrazu otočil Beránek, akoby sa ani nič neudialo, no je takmer isté, že neuškodil Jiřine Bohdalovej, ale najmä sám sebe.

Jiřina Bohdalová sa napriek vysokému veku rada zúčastňuje spoločenských podujatí, avšak niekedy aj ju zdravie zradí:

Súvisiace články

Najčítanejšie