Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trumpovej dcéra šokovala! Prišla do Prahy riešiť dedičstvo, no stalo sa niečo úplne INÉ!
Zdielať na

Trumpovej dcéra šokovala! Prišla do Prahy riešiť dedičstvo, no stalo sa niečo úplne INÉ!

Archívna reportáž

Zosnulá exmanželka prezidenta Donalda Trumpa (76), slávna Češka, či skôr Moraváčka zo Zlína, žijúca v USA, Ivana Trump (†73) si zrejme pre jej úspechy v realitnom biznise vyslúžila vysoké štátne vyznamenanie, ktoré jej In memoriam udelil prezident Českej republiky Miloš Zeman. Prevziať ho prišla jej dcéra Ivanka (41) a syn Donald (44). Dôvodom na udelenie vyznamenania bola aj jej "oddanosť vlasti" a je pravda, že Ivana, ktorá sa narodila v Zlíne, svoju rodnú krajinu často navštevovala. Zostali tu žiť jej rodičia, ku ktorým posielala počas prázdnin aj svoje deti. Najstarší syn Donald sa dokonca od malička učil rozprávať česky a v dospelosti ešte absolvoval aj jeden rok kurzu češtiny na univerzite, aby sa naučil po česky aj písať.

​Svoju svokru Marii Zelníčkovú (96) mal v obľube aj Donald Trump, a keď sa stal prezidentom, pozval ju na inauguráciu a do Bieleho domu, aby si ho spolu s ním prezrela. Ešte počas manželstva s Ivanou prišiel párkrát aj do Zlína, kde spolu s manželom Milošom, pokiaľ žil, Marie bývala. Na pohreb svokra si taktiež našiel čas. Pani Marie bola ale často hosťom aj v USA, kde pomáhala dcére so starostlivosťou o vnúčatá. V Zlíne žije doteraz. Nepochybne bola správa o tragickom skone jedinej dcéry v júli, po páde zo schodiska jej domu na newyorskom Manhattane, veľkou ranou.

Ivana bola veľkou podnikateľkou v oblasti realít a prejavila záujem aj o ich kúpu v Česku. "V Českej republike mám tri nehnuteľnosti," tvrdila v roku 2009 pre Blesk. Nie je však jasné, či neboli napísané na meno jednej z jej spoločností, lebo pod priezviskom Trump, ani pod jej rodným Zelníčková, sa v pozemkovej knihe nenašli žiadne zápisy. Po matkinom prípadnom majetku v Česku mal po jej skone začať pátrať Donald Trump junior. Na pomoc mu mali  prísť aj kompetentní českí štátni zamestnanci. Počas jeho príchodu do Prahy, kde spolu so sestrou Ivankou prevzali z jeho rúk na Pražskom hrade vyznamenanie pre ich mamu, mal dostať od úradníkov aj príslušné dokumenty o zistení stavu Ivaninho majetku v Česku.   

 Pani Marie Zelníčková o zaťovi Donaldovi Trumpovi:

Nech už to dopadlo akokoľvek, Ivanka spolu s manželom Jaredom Kushnerom po ich návšteve Prahy poriadne prekvapila. Namiesto toho, aby zosumarizovala a prípadne predala mamine nehnuteľnosti, prejavila záujem o kúpu bytu v Starom Meste, kde bývali a absolvovali aj prechádzku po pamiatkach, vrátane osobnej prehliadky Pražského hradu a Katedrály sv. Víta. "Vraj ju mala matka motivovať, aby si s manželom kúpili byt v Prahe a prišli sem. Aby ju urobili šťastnou," uviedol pre Blesk zdroj blízky Trumpovej dcére. 

Ivanka bola podľa zdrojov z diplomatických kruhov Prahou nadšená natoľko že sa rozhodla investovať do nehnuteľnosti v centre tohto krásneho mesta:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivanka Trump (@ivankatrump)

"Myslím, že sa jej tu páčilo a čoskoro sa sem vráti, aby si pozrela nejaké nehnuteľnosti. Bola v kontakte, či by sme jej neposlali nejaké tipy," prezradil aj zdroj z diplomatických kruhov, ktorý si neželal byť menovaný. Nedá sa ale predpokladať, že by sa do Prahy spolu s rodinou presťahovala natrvalo, všetci sú spokojní s ich bývaním striedavo v New Yorku a na Floride a ako uviedla, aj v prípade, že by sa stal jej otec opäť prezidentom, už by sa nevrátili do Washingtonu a neplánuje ani pokračovať v politickej kariére. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie