Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Nevyliečiteľne chorá seriálová hviezda vyšla medzi ľudí a neudržala slzy!
Zdielať na

Nevyliečiteľne chorá seriálová hviezda vyšla medzi ľudí a neudržala slzy!

Zdroj: screenshot/Smrť nás spojí

Keď koncom októbra komunikovala americká herečka Christina Applegate (50) so svojimi sledovateľmi na sociálnej sieti, trochu záhadným spôsobom oznámila, že ju zakrátko čaká "dôležitý obrad". Pripravuje sa vraj na svoju prvú spoločenskú udalosť od minulého roka. Zdieľala pritom aj fotografiu piatich vychádzkových palíc a nabádala, aby tipovali, ktorú z nich si tam zoberie. Teraz je už jasné, že tou udalosťou malo byť slávnostné odhalenie jej hviezdy na hollywoodskom Chodníku slávy. V pondelok 14. novembra sa tak herečka pridala k mnohým filmovým hviezdam, ktoré mali tú česť stať sa súčasťou tejto milej tradície.

​Sympatická bojovníčka s nevyliečiteľnou diagnózou skleróza multiplex, ktorú priznala na sociálnej sieti v auguste minulého roku, mala pôvodne dostať svoju hviezdu na Chodníku slávy v roku 2020, ale pre pandémiu sa ceremónia odložila. Pre herečku bolo zistenie, že ju postihlo toto neurologické ochorenie, veľmi zdrvujúce. Stalo sa tak práve uprostred nakrúcania tretej a poslednej série komédie Smrť nás spojí pre Netflix. Rozhodla sa stiahnuť z verejného života, aby sa naplno venovala liečbe. Konečne mala teraz po vyše roku vážny dôvod, aby sa opäť objavila na verejnosti, píše CNN.

Ešte predtým, ako vystúpila poctená herečka so svojím prejavom, uctili si ju jej hereckí kolegovia zo seriálu Ženatý so záväzkami Katey Sagal a David Faustino, a aj kolegovia zo seriálu Smrť nás spojí Linda Cardellini a Liz Feldman. Svoju reč Applegate predniesla na pódiu, kam sa dostala za asistencie jej seriálovej mamy Katey Sagal, ktorá tam s ňou zostala po celý čas.

Rozkošná, no hlúpa Kelly v seriáli Ženatý so záväzkami:

Herečka sa najskôr poďakovala za podporu počas diagnózy SM a rozplakala sa, keď hovorila o svojej desaťročnej dcére, ktorú označila za najdôležitejšiu osobu v jej živote. Potom zalovila v spomienkach na chvíle, keď si po prvýkrát, ešte ako dieťa, všimla hviezdy na Chodníku slávy v Hollywoode. "Mala som naozaj zaujímavý život. Ako malé dievčatko som čakala vo fronte do kina na tejto ulici na prvý film Star Wars a pozerala som sa na tieto hviezdy a hovorila som si: 'Kto sú títo ľudia? Čo urobili? Urobili niečo správne? Urobili niečo zle? Nech je to čokoľvek, chcem tiež jednu!' A to som mala len päť rokov. Takže tento deň pre mňa znamená viac, ako si viete predstaviť," spomínala so slzami dojatia herečka, ktorá nemala obuté topánky, aby sa jej lepšie chodilo.

Premiéra poslednej časti seriálu Smrť nás spojí bola 15. novembra. V nedávnom rozhovore pre New York Times sa Applegate zverila, aké veľké úsilie ju stálo dokončenie jeho nakrúcania. Je pre ňu ťažké, že ju tam po prvýkrát uvidia aj s jej hendikepom v podobe choroby. No jej fanúšikovia iste veria, že tak, ako sa s odhodlaním postavila rakovine prsníka, rovnako zabojuje aj so sklerózou multiplex.

Christina sa na svoju hviezdu postavila bosá. Vysvetlila, že niektorých ľudí bolí, keď sú obutí, prípadne strácajú rovnováhu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie