Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mega prešľap Meghan a Harryho voči kráľovi! TOTO je neodpustiteľné!!
Zdielať na

Mega prešľap Meghan a Harryho voči kráľovi! TOTO je neodpustiteľné!!

Archívna reportáž

Kráľ dostal tortou do tváre, no bolo to inak, ako sa zdá na prvý pohľad

Vojvodovia zo Sussexu, princ Harry (37) a Meghan Markle (41) vedia, ako vyvolať pozornosť. Inak sa snáď ani nedá vysvetliť dôvod ich ignorovania narodenín kráľa Karola III. (74), ktoré oslávil v pondelok 14. novembra. Nevedno, či mu zaželali súkromne, ale na ich stránke Archewell blahoprianie chýbalo. Môže sa za tým skrývať aj ich zlé svedomie za obsah Harryho memoárov s názvom Spare (Náhradník), ktoré majú vyjsť v januári. Vyzerá, že podrobil riadnej kritike svojho otca a brata, ako aj život na kráľovskom dvore. Celá kráľovská rodina je v napätí, a tak sa ani neráta s tým, že by si trúfli Sussexovci medzi nich zavítať na Vianoce, hoci pozvánku údajne dostali.

​Zrejme boj Sussexovcov proti rodinným príslušníkom britského kráľovského rodu naberá ďalší rozmer, hoci by sa mohlo zdať, že po tom, čo odišla na večnosť kráľovná Alžbeta II., by sa u nich mohla prejavovať väčšia pokora. Údajne sa Harry snažil z úcty ku starej mame vymazať nejaké state z memoárov, ba dokonca zrušiť, či aspoň čo najviac oddialiť ich vydanie. Zmluva za milióny, ktoré získal od vydavateľstva, ho však dohnala k poslušnosti. Vydavateľstvo mu vyšlo v ústrety aspoň tak, že oddialilo vydanie jeho memoárov o pár týždňov, teda z lukratívneho predvianočného trhu posunuli termín na január. 

Jeho brat, princ William spolu s manželkou Kate, po nástupe na trón Karola III., už princ a princezná z Wallesu, rozhodne na jeho narodeniny nezabudli.  Na Twitteri aj na Instagrame zdieľali jeho fotografiu a uviedli k nej: "Prajeme Jeho Veličenstvu kráľovi všetko najlepšie k jeho narodeninám!" Pri príležitosti narodenín nového kráľa bola zverejnená aj jeho nová fotografia. Na profiloch kráľovskej rodiny, ktoré poskytujú aktuálne informácie o kráľovi, kráľovnej manželky a ďalších vysokých kráľovských hodnostároch, nechýbalo video, na ktorom kapela Household Cavalry počas ceremoniálu výmeny stráží hrá Happy Birthday na kráľovu počesť.

Kráľovi Karolovi III. zahrali k narodeninám hudobníci s Household Cavalry pieseň Happy Birthday: 

Istú zášť k novém kráľovi možno pričítať aj princeznám Eugenie a Beatrice, dcéram jeho mladšieho brata, princa Andrewa, keďže ani ony na svojich profiloch na sociálnych sieťach nezdieľali žiadne narodeninové odkazy kráľovi Karolovi III., pričom Alžbete II. obvykle gratulovali, ale tiež sa to dá vysvetliť. Po otcovom sexuálnom škandále a následnom odobratí jeho hodností a privilégií matkou, kráľovnou Alžbetu II., dúfali spolu s ním,  že mu ich starší brat po získaní vladárstva navráti, ale márne. Zrejme si Andrew nechce pripustiť, ako pohŕdavo sa k bratovi ako privilegovaný mamin miláčik kedysi správal, ba sa ho údajne snažil posunúť v následníctve na trón. S jeho podporou, ako aj jeho dcér, môžu vždy Sussexovci počítať, a tak to ešte môže byť v britskej kráľovskej rodine v rámci ich vzťahov veľmi zaujímavé. 

Princ a princezná z Walesu verejne zablahoželali kráľovi Karolovi III. k narodeninám: 

Súvisiace články

Najčítanejšie