Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po roku ZVRAT v prípade zastrelenej kameramanky! Baldwin spravil nečakaný krok!
Zdielať na

Po roku ZVRAT v prípade zastrelenej kameramanky! Baldwin spravil nečakaný krok!

Archívna reportáž

Uplynulo už takmer 13 mesiacov od nešťastného dňa, keď hviezdny herec Alec Baldwin zhodou zrejme viacerých chýb pri nakrúcaní smrteľne postrelil hlavnú kameramanku filmu. Halyna Hutchins, pôvodom z Ukrajiny, zraneniam vo svojich 42 rokoch podľahla. Prípad ale stále nie je uzavretý.

​Bol to práve Baldwin, ktorému rodina zosnulej pripisovala najväčšiu vinu na tragédii a hnali ho aj pred súd. Napokon sa dohodli ešte pred procesom na finančnom vyrovnaní a Halynin manžel sa stal aj výkonným producentom filmu a dostane časť zisku. "Nemám záujem zapájať sa do obviňovania alebo pripisovania viny producentom alebo pánovi Baldwinovi. Všetci veríme, že Halynina smrť bola strašná nehoda," uviedol Matthew Hutchins krátko po dohode s Alecom. A ten sa teraz rozhodol, že svoje meno očistí, či lepšie povedané, hodí vinu na iných, píše portál PageSix.

Baldwin zažaloval mladú zbrojárku a viacerých členov štábu filmu "Rust" za nedbalosť po tom, ako mu na nakrúcaní odovzdali ostrými nábojmi nabitú zbraň, čo malo za následok smrť kameramanky filmu Halyny Hutchins. Konkrétne sa žaloba týka štyroch členov štábu - Hannah Gutierrez-Reedovej, Daveovi Hallsovi, Sarah Zachryovej a Sethovi Kenneym - za to, že nezabezpečili bezpečnosť na pľai.

Hoci sa pôvodne hovorilo o konci kariéry, Alec napokon točí ďalej:

"K tejto tragédii došlo, pretože na nakrúcanie boli dodané ostré náboje a boli nabité do zbrane," napísal podľa viacerých médií Baldwinov právnik Luke Nikas v protižalobe. "Gutierrez-Reedová dôkladne neskontrolovala náboje ani zbraň, Halls dôkladne neskontrolovala zbraň a napriek tomu vyhlásila, že zbraň je bezpečná, skôr než ju odovzdala Baldwinovi, a Zachry neoznámila, že Gutierrez-Reedová sa mimo natáčania správala bezohľadne a predstavovala bezpečnostné riziko pre svoje okolie," pokračoval Nikas.

Baldwin si spomenul aj na smutné výročie:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Dodal, že Baldwin "sa snaží očistiť svoje meno a obžalovaných pohnať k zodpovednosti za ich nesprávne konanie". Podľa denníka New York Times Baldwinova žaloba obviňuje Kenneyho, ktorý dodal všetky zbrane do filmu, z "chaotického" skladovania všetkej munície. Citoval tiež správu FBI, podľa ktorej Zachry a Gutierrez-Reed, rekvizitár a zbrojár, nemali na pľaci prehľad o všetkých ostrých nábojoch. K nehode došlo, keď herec nominovaný na Oscara trénoval na scénu vo westernovom filme. Zbraň, o ktorej si myslel, že je "studená", vystrelila. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie