Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ani sa nepozdravili, ani sa na seba nepozreli! Smutné detaily zo súdu Žilková vs. Stropnický!
Zdielať na

Ani sa nepozdravili, ani sa na seba nepozreli! Smutné detaily zo súdu Žilková vs. Stropnický!

Zdroj: instagram/VŽ

V kauze starostlivosti o spoločnú dcéru manželov Veroniky Žilkovej (61) a veľvyslanca v Izraeli Martina Stropnického (65), sa začalo už v auguste avizované súdne pojednávanie. Veronika možno aj preto, aby manželovi trochu skomplikovala jeho idylku s jeho milenkou v Izraeli, podala návrh na súd, aby riešil starostlivosť o ich spoločnú dcéru Kordulu do ich rozvodu. V deň ich prvého stretnutia pred súdom ju ale Stropnický zaskočil, keď krátko predtým podal žiadosť o rozvod a tým pádom nemalo zmysel predstúpiť pred súd. Pojednávanie sa preto odročilo až na november.

​​Veronike Žilkovej sa vtedy vôbec nepáčilo, že na súde, kam sa dostavila, bolo toľko médií, predpokladala, že ich pozval Stropnický, hoci inak mu medializácia súkromia prekáža. Ona sama sa však medializácii zvyčajne nebráni, ba naopak, a tak ktovie, ako to bolo v skutočnosti. Tak, či onak, medializácia ich súkromia, kde sa rieši Stropnického rozchod s manželkou, mohla zapríčiniť, že sa rozhodol nezúčastniť sa súboja v rámci kandidátov o zvolenie za prezidenta Českej republiky. Bola to pritom jeho životná šanca, o ktorej podľa Agáty Hanychovej sníval už dávnejšie. Je paradoxné, že mu veľmi fandil Jaromír Soukup, ktorého Agáta vyzvala, aby do toho šiel tiež. Napokon to ale ani jeden nezrealizoval.   

​Vôbec sa netreba preto čudovať, že sa Martin Stropnický s manželkou Veronikou Žilkovou ani len nepozdravil pred súdnou sieňou vo štvrtok 10. novembra, keď sa uskutočnilo ich ďalšie stretnutie pred súdom vo veci starostlivosti o ich dcéru Kordulu. Dokonca sa podľa Blesku.cz na seba ani nepozreli. Koľko hnevu musí byť v manželoch, ktorí spolu prežili osemnásť rokov v dobrom aj zlom. "Idem na súd, budem žalovať niekoho, komu som porodila dve deti. Zvláštny pocit," zamýšľala sa Žilková na Instagrame. Bolo to však práve jej rozhodnutie, ako zároveň aj všetky jej verejné útoky s úvahami, ako je možné, že ho Ministerstvo zahraničia z morálnych dôvodov drží stále na poste veľvyslanca v Izraeli, ba mu ho o rok aj na jeho žiadosť predĺžili. 

Veronika neraz v rozhovoroch s médiami vytiahla detaily nepekného rozchodu s Martinom: 

Hoci Veronika tvrdí, ako jej ide o ich dcéru, ktovie, ako sa sama Kordula pri tom cíti. Možno by aj ona bola radšej, keby tak citlivú tému riešili v súkromí. Trochu neadekvátne k tomu vyzerá, že na pojednávaní teraz išlo najmä o peniaze, ktoré by mal Stropnický za ňu platiť Veronike a riešilo sa tam aj finacovanie dcérinho nového koňa. Herečka sa zverila, že po ich rozvode jej veľa majetku nezostane. "Majetkové vyrovnanie medzi nami nebude, pretože máme predmanželskú zmluvu. To znamená, že pán Stropnický si odnesie všetky milióny, ktoré zarobil ako minister a veľvyslanec, a ja, ktorá som sa kvôli nemu vzdala hrania, si ponechám svoj starobný dôchodok," posťažovala sa a dá sa ju v tomto smere zaiste chápať. K dohode o dcére nedošlo, aj keď podľa Stropického "určitý pokrok dosiahli", ale v rozhovore ďalej nechcel pokračovať. Veronika bola oprávnene sklamaná a rozhodne to až tak optimisticky nevidí. Smutný koniec veľkej lásky. 

Veronika, Martin a ich dcéra Kordula na zábere z marca tohto roku, ešte ako spokojná rodina, dnes je idylke koniec:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie