Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ešte nedávno nakrúcal film, teraz prišla smutná správa! Nádor na mozgu bol nerovný súper
Zdielať na

Ešte nedávno nakrúcal film, teraz prišla smutná správa! Nádor na mozgu bol nerovný súper

Zdroj: pexels.com

Spoza oceánu prišla ďalšia smutná správa. Tentokrát o skone kanadského herca Michaela Kopsu (†66). Príčinou boli komplikácie spojené s nádorom na mozgu. Nezávisle na sebe to oznámili dva zdroje z jeho blízkosti, jeho agent Jamie Levitt, ako aj jeho bývalá manželka, dramatička a herečka Lucia Frangione (53). Obaja vyjadrili svoju ľútosť a zármutok nad jeho odchodom na onen svet.

​O talentovaného Michaela Kopsu a jeho uplatnenie vo filme a televízii sa staral dvadsať rokov agent Jamie Levitt. Preto bral verejné vyhlásenie o jeho skone za svoju povinnosť. Pre CNN spomenul, že zosnulý herec má na svojom konte viac ako 225 titulov a všetci jeho kolegovia hodnotili dobre jeho pevnú pracovnú morálku. Po tom, ako mu diagnostikovali nádor na mozgu, musel odísť z ďalších filmových projektov. Zároveň vyjadril svoj obdiv k jeho všestrannému nadaniu tým, že ho nazval "silou v našej komunite nielen ako herca, ale aj ako umelca, maliara, hudobníka a človeka"

Na sociálnych sieťach vzdala Kopsovi hold aj spoločnosť Hallmark Channel uvedením, že bol "priateľom a kolegom mnohých" a zostane "navždy v našich srdciach". O skone svojho bývalého manžela informovala aj dramatička a herečka Lucia Frangione, ktorá s ním má dcéru. Obe žijú v kanadskom Vancouveri. "Veľký Michael Kopsa, môj drahý priateľ a otec mojej dcéry Nory, skonal 23. októbra 2022 na nádor na mozgu. Bol neuveriteľný divadelný a televízny herec, dabér, rezbár, hudobník a maliar. A hlavne bol veľmi milujúcim a prítomným otcom,” uviedla smutná expartnerka.

Pozrite sa výber z rolí zosnulého herca, ktorý možno nebol hviezdou hlavných postáv, ale aj vo vedľajších dokázal zažiariť: 

Kopsa sa narodil v Toronte, v polovici 80. rokov odišiel do New Yorku študovať na štyri roky herectvo na divadelnú školu Circle in the Square. Potom sa vrátil do Kanady a v štúdiu pokračoval na Torontskej univerzite. Medzi jeho prvé úlohy patria animované filmy z osemdesiatych rokov. V polovici deväťdesiatych rokov sa mu podarilo získať úlohy v seriáloch The Commish, Osamelá holubica a kultové Akty X, neskôr  v seriáloch Poltergeist, Action Man a Galaxy Angel. V seriáli Hviezdna brána SG-1 sa objavil dokonca vo dvoch samostatných úlohách. Nahovoril niekoľko postáv v seriáli Dragon Ball Z a účinkoval aj vo filme X-Men: Evolution z roku 2001. Ďalšie úlohy prišli v rokoch 2006/2007 v seriáli Falcon Beach a v roku 2012  v seriáli Fringe, posledne v seriáli Muž z Vysokého zámku, pričom ešte vlani si zahral v kanadskom akčnom filme American Badger. 

Michael Kopsa bude fanúšikom seriálov veľmi chýbať, na zábere v kostýme seriálu Man In The High Castle: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Kopsa (@michaelkopsa)

Súvisiace články

Najčítanejšie