Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bohdalka to Gottovi nedarovala! Trúfla by si ho TAKTO sfúknuť aj do očí..?
Zdielať na

Bohdalka to Gottovi nedarovala! Trúfla by si ho TAKTO sfúknuť aj do očí..?

Archívna reportáž

Ani vo svojom úctyhodnom veku nestráca legendárna komička Jiřina Bohdalová (91) zmysel pre humor. Rozhodne nesedí doma a nerozmýšľa nad tým ako jej ten život uletel, radšej sa vyberie niekde do spoločnosti, často v spojení s nejakým krstom, až ju Jaromír Soukup v jeho relácii neprávomosočil, že za to berie peniaze. Medzi jej obľúbené miesto patria Karlove Vary, kam chodieva roky pravidelne na otvorenie filmového festivalu. Naposledy tam bola aj hosťom Libora Boučka v jeho popoludňajšej talk show, kde prišlo aj na tému jej vzťahu s Karlom Gottom (†80).

Nebola by to Bohdalka, aby na otázky Libora Boučka neodpovedala s tradične pohotovým humorom. No keď prišla reč na jej dobrého priateľa Karla Gotta, prekvapili všetkých jej kritické slova na majstra. "Ja by som s Karlom nikdy nehrala, on nebol dobrý herec," suverénne priznala svoj názor na jeho herectvo z pár filmov, v ktorých sa objavil. Hneď ale s jej typickým úsmevom podotkla, že vo svojom veku si už môže dovoliť ten luxus hovoriť pravdu.  

Kritická ale bola aj na seba, keď vzápätí dodala, že ona zas nikdy nebola dobrá speváčka, aj keď by nedbala, ba raz si vo filme aj zaspievala. "Ja som vždy chcela byť v operete. Ako sa vraví, dať si tie perá dozadu a ísť. Mne sa to vždy hrozne páčilo, akurát na to nemám hlas. Inak všetko ostatné mám," priznala so smiechom. "Dokonca som naspievala film. Ako sa volal? Dáma na koľajniciach? Tam som to, mimo toho áčka, ktoré naspievala operná speváčka, celé spievala ja. Teda to som mala iný hlas, pretože som si ho pokazila hlas kvôli vašim deťom. Áno!" poznamenala na konto jej dabovania nezabudnuteľného Rákosníčka, či Kremienka a Chocholúšika.

Na jednom javisku to Jiřine a Karlovi náramne seklo, pozrite si ich duet s piesňou Zvonky štěstí: 

Na to ale už iba spomína a nechcela by sa k tomu vrátiť. "Teraz už to vyzerá tak, že som povedala, že už to nebudem nahovárať. Akurát som nahovorila Helene Vondráčkovej blahoželanie k 75. narodeninám ako Kremienok a Chocholúšik. Ale už to nerobím, pretože som pred rokmi zdvihla telefón a tam mi niekto hovorí: 'Pán Bohdal, mohli by ste mi zavolať pani Bohdalovú?' Tak hovorím: 'Deti, koniec! Utrum! Už mám hlas ako chlap'," prehlásila rezolútne s istou dávkou nadsázky. Jiřina zábavu nikdy nepokazí, vždy si nájde niečo na prekvapenie, čo vyvolá smiech a pokojne to môže byť aj kritika. Od majsterky jej rangu to napokon je plne akcetovateľné. 

Jiřina Bohdalova a Karel Gott ostali blízkymi priateľmi až do spevákovej smrti:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott (@karel.gott_fans)

Súvisiace články

Najčítanejšie