Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zbožňovaný Chandler z Priateľov šokuje! Len dvojpercentná šanca na prežitie!
Zdielať na

Zbožňovaný Chandler z Priateľov šokuje! Len dvojpercentná šanca na prežitie!

Archívna reportáž

K ďalším celebritámm, ktoré sa rozhodli zverejniť svoje životné skúsenosti a zážitky, pribudol aj americký herec Matthew Perry (53), známy najmä ako Chandler z Priateľov. Hlavným dôvodom napísať svoj životopis je podľa jeho vyjadrenia snaha pomôcť druhým varovaním pred závislosťami, ktorým sa on sám vyhnúť nedokázal a takmer ho to stálo život. Pred štyrmi rokmi sa po prasknutí hrubého čreva ocitol v kóme a život mu visel len na vlásku. Zobral si z toho poučenie a teraz sa cíti už natoľko zdravý, že si hľadá partnerku na lásku.

​Nedávno Matthewa Perryho videli, ako sa rozpráva so záhadnou brunetkou v letných šatách, ktorá potom nastúpila k nemu do auta, píše portál The Sun. Bolo to krátko pred zverejnením správy, že sa chystá 1. novembra vydanie jeho memoárov Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (Priatelia, milenci a veľká hrozná vec). Herec prezradil, že hľadá partnerku po tom, čo pred pár rokmi takmer prišiel o život a chce začať odznova. "Mala by byť krásna vo vnútri aj zvonku, starostlivá, nemal by jej chýbať zmysel pre humor," vypočítal hlavné požiadavky s poznámkou, že kľúčovou podmienkou je aj jej majetnosť. "Niekoľkokrát som sa spálil so ženami, ktoré chceli moje peniaze, pričom im na mne nezáležalo... stáva sa to častejšie, ako si myslíte," dodal na vysvetlenie.

"Lásky sa už nebojím, takže ďalšia dievčina, s ktorou si vyjdem na rande, by si mala dávať pozor," upozornil položartom, že hľadá osobu, "ktorú budem brať naozaj vážne, ktorú budem milovať a nebude sa báť vecí, ktoré ma kedysi desili," dodal a ako vzápätí priznal, nebolo toho málo. Kvôli tomu sa dostal do závislosti od alkoholu a opiátov, až sa ocitol v nemocnici kvôli perforácii hrubého čreva. "Lekári mojej rodine povedali, že mám len dvojpercentnú šancu na život," zveril sa Perry s osudným dňom v živote.

Pozrite si výber z Chandlerových momentiek zo seriálu Priatelia:

"Bol som napojený na prístroj zvaný ECMO, ktorý vykonáva všetko dýchanie za vaše srdce a pľúca. A to sa nazýva Zdravas Mária. Nikto to tam neprežil," dodal s tým, že iba on vtedy jediný z piatich napojených pacientov na izbe prežil. Na svoju závislosť spomína: "Nevedel som, ako prestať. Keby ku mne domov prišla polícia a povedala: 'Ak budeš dnes piť, odvedieme ťa do väzenia', začal by som sa baliť. Nemohol som prestať, pretože závislosť je progresívna. Takže s pribúdajúcim vekom je to stále horšie a horšie."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matthew Perry (@mattyperry4)

Závislosť na tabletkách mala za následok 14 operácií jeho žalúdka. "To je už veľa pripomienok, aby som zostal triezvy. Všetko, čo musím urobiť, je pozrieť sa dole," poukázal na jazvy po operáciách. V roku 2018 bol dva týždne v kóme, päť mesiacov ležal v nemocnici a deväť mesiacov musel používať kolostomický vak. "Teraz som už celkom zdravý," tvrdí a je si istý, že jeho varovný príbeh ľuďom pomôže. Azda do toho opäť nepadne ani on sám.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie