Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Krásna najmladšia dcéra Žilkovej si chce zmeniť meno! Kordula sa jej nepáči..?
Zdielať na

Krásna najmladšia dcéra Žilkovej si chce zmeniť meno! Kordula sa jej nepáči..?

Zdroj: instagram/VŽ

Je známe, že si herečka Veronika Žilková (61) veľmi dobre rozumie so svojou staršou dcérou Agátou Hanychovou (37), ale v rovnakej miere sa venuje aj tej mladšej, Kordule Stropnickej (17). Vyrástla do krásy, a keď s ňou pyšná mama debutovala v júli na červenom koberci na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch, hneď si všetkých podmanila svojím pôvabom. Zatiaľ k herectvu neinklinuje, o to väčšiu záľubu má v koňoch.

​Už od piatich rokov začala prejavovať Kordula vzťah ku koňom, až sa jej rodičia rozhodli jedného kúpiť. Bol to vtedy iba malý poník, no odvtedy už prešla ku koňom, s ktorými aj preteká v parkúre. Mama Veronika ju v tom podporuje a často chodí spolu s ňou do stajní, kde má dcéra ustajneného aj toho svojho. Nechýba ani na závodisku na pretekoch, ale vtedy má o pôvabnú dcéru vždy obavy. Aj keď nie je známe, že by sa niekedy vážnejšie zranila, stalo sa tak jej koňovi. "Dcérin predchádzajúci kôň sa zranil, tak aby Kordulka nestagnovala, museli sme to, žiaľ, riešiť pôžičkou a investíciou do nového koňa," posťažovala sa Žilková.

Pre dcéru bolo veľkou dilemou nájsť toho správneho koníka. "Celkovo sme obišli asi dvanásť koní a musím povedať, že je to ťažšie ako vybrať si životného partnera. Jazdec si musí s koňom rozumieť a mať rovnaký temporytmus," vysvetľovala obetavá herečka, ktorá zrejme podľahla čaru koní a prostrediu, v ktorom žijú, takmer v rovnakej miere ako dcéra. "Je to krásne, pretože je to pre mňa úplne nový svet. Musím povedať, že ľudia od koní ma po roku, čo sa tu pohybujem, dobre poznajú. Navzájom sa zdravíme a všetci si tu navzájom fandia," zverila sa Žilková.

Takto to ide Kordule na koni:

Po dlhšom hľadaní našli toho pravého koňa pre Kordulu, ktorá si ho hneď veľmi obľúbila. A tu prichádza k slovu skutočne nečakaný plán na zmenu mena, ktoré má Žilkovej najmladšia dcéra už aj tak veľmi neobvyklé.  "Kordulka má nového koňa, ktorý sa menuje Kornélia, a ona je teda Kordula. Rada by sa volala Kordélia, a preto stále uvažuje o premenovaní. Obom sa ale hovorí Kordy," prezradila Veronika pre iPrima.cz nakoľko má dcéra blízko k jej novému koňovi.

Keď sa prišla Žilková pozrieť na Kordulu na preteky v parkúre, s napätím sledovala, ako dopadne v hodnotení porotcov na súťaži. Mala veľkú radosť, keď Kordula aj na novom koňovi, na ktorého si iba zvyká, dokázala zajazdiť bezchybne. Otázne je, či jej vyjde aj túžba pre premenovaní, predsa len by na to mali byť vážnejšie dôvody, ako túžba zjednotiť si meno s koňom. Nuž ale, niekedy sa aj tie najzvláštnejšie rozmary podarí zrealizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie