Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Smutný koniec českej hviezdy? Závislosť poznačila hercov život!
Zdielať na

Smutný koniec českej hviezdy? Závislosť poznačila hercov život!

Archívna reportáž

Najväčší úspech zožal Kaiser vo dvojici s Lábusom

Aj podľa uznávaných kritikov je jedným z najlepších hercov v históri českého herectva Oldřich Kaiser (67). Pre neho však zjavne verejné ocenenia nemajú veľkú váhu. Po celú jeho hereckú kariéru sa správal veľmi netypicky na hviezdu jeho rangu. Namiesto predvádzania sa v celebritnej spoločnosti, volil, žiaľ, chvíľky s alkoholom, ktorého pretieklo jeho krkom počas jeho života naozaj neúrekom. Alkoholické excesy na pôde divadiel, kde pôsobil, postupne vyústili do jeho vyhadzovov, až sa napokon z účinkovania v divadlách celkom stiahol.

​Nerozlučnú dvojicu tvoril Kaiser s jeho kolegom JIřím Lábusom, ale to je už minulosťou. Svoju hereckú kariéru neváhal obetovať neviazanému spôsobu života. Jeho tolerantná manželka Naďa Konvalinková po 25 rokoch spoločného života si napokon predsa len povedala dosť a v roku 2006 sa s ním rozviedla. Ich dcéra Karolína zrejme otcove sklony k alkoholizmu podedila a nádejnú hereckú kariéru prerušila kvôli problémom s alkoholom, keď sa musela liečiť. Kaiser postupne vymenil niekoľko divadiel, ale aj Vinohradské divadlo, kde pôsobil najdlhšie, prestalo tolerovať jeho pravidelné opilecké výčiny a skončil aj tam. V divadle Na zábradlí mal raz pred predstavením poliať divákov alkoholom, v Ungelte im zas nadával. 

Život Kaisera napokon pozitívne poznamenala jeho súčasná manželka Dáša Vokatá, ktorá neoplýva navonok obvyklým ženským pôvabom, ale jej silný osobný životný príbeh naznačuje, že je to zaujímavá žena. Práve ona dopomohla k tomu, že sa konečne upokojil, píše portál Sedmička.cz. Sama tvrdí, že si vie v súkromí udržať poriadok a aj Oldove obdivovateľky vie uzemniť. "Sú dotieravé. Jednej z nich som dala facku, ale nepomohlo to, stále ma otravujú," posťažovala sa svojho času médiám. Jej razantnú povahu zrejme herec ocenil natoľko, že sa s ňou v roku 2020 tajne zosobášil vo Viedni. Práve tam má mať Dáša byt a býva tu aj jej dcéra Bohdana z manželstva s disidentom Zdeňkom Vokatým, nazývaným Londýn, s ktorým tam kedysi emigrovala. 

Pozrite jeden z mnohých spoločných skečov Jirka Lábusa a Oldřich Kaiser: 

Dáša po návrate do Prahy žila roky s Ivanom Martinom Jirousom, známym ako Magor Jirous, pokiaľ v roku 2011 náhle neskonal. Útechu našla u Oldřicha Kaisera. "Sme skvelí parťáci. V šesťdesiatke už človek veľmi dopredu neplánuje. Ja by som to skôr videla, že je nám spolu veľmi pekne, čo bude zajtra, nerozmýšľam. Ale je to veľmi krásne," vyznala sa. Spája ich aj láska k hudbe a vystupujú ako duo Oldáš. "Ja skladám piesne, Olda ich dolaďuje na husliach, obaja spievame a hráme na gitarách. Piesne musíme mať natrénované, ale inak sme neriadené strely. Jednoducho začneme rozprávať, vtipkovať, ľudia sa smejú a vždy sa to nejako vyvinie," so smiechom tvrdí spokojná Dáša. Ostáva veriť, že vie udržať Kaisera na uzde, aby sa mu závislosť nestala osudnou.

Dáša Vokatá a Oldřich Kaiser: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hvězdné léto (@hvezdne_leto)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie