Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zrútila sa v slzách! Skvelá herečka odstúpila z tanečnej súťaže pre vážnu chorobu!
Zdielať na

Zrútila sa v slzách! Skvelá herečka odstúpila z tanečnej súťaže pre vážnu chorobu!

Archívna reportáž

Selma hovorí o svojej chorobe otvorene

Diváci tanečnej televíznej súťaže zažili niečo, čo sa na televíznych obrazovkách často nevyskytuje. Po piatom kole sa vzdala účasti herečka Selma Blair (50) a na priamo pred kamerou to aj poriadne oplakala. Nebolo pochýb, že sa na nič nehrala, keď oznámila, že sa súťaže vzdáva po tom, čo ju lekári varovali, že si tým môže ťažko poškodiť zdravie. To je už niekoľko rokov ťažko skúšané vážnou diagnózou skleróza multiplex.

​Veľká bojovníčka v tanečnej súťaži, kde mala šancu vyhrať, v mene svojho zdravia dobrovoľne dobojovala a rozhodla sa ďalej nepokračovať. Selma Blair každý týždeň dojímala ako porotcov, tak aj divákov doma pri obrazovkách svojou veľkou snahou dokázať, že ani skleróza multiplex, ktorú jej diagnostikovali v roku 2018, jej nedokáže zabrániť predviesť s gráciou najkrajší druh pohybu, akým je zaiste tanec. Jej posledný tanec v súťaži bol valčík s názvom "What the World Needs Now" (Čo teraz svet potrebuje), ktorý predviedla ladnými pohybmi spolu s tanečným partnerom Sashom Farberom.

Selma je krásnym príkladom, že vzdávať sa vopred netreba a aj keď súťaž na radu lekárov po zlých výsledkoch z testov ukončila, ona sama cítila, že jej tanec viac dal, ako zobral. Tanečníkovi Sashovi sa vyznala, že jej "umožnil hýbať sa a akceptovať samu seba a naďalej sa podporovať". Myslela to iste úprimne, keď k tomu dodala s dôrazom, aké je skvelé, že ho stretla. "Mať niekoho, ako si ty, kto ukáže svetu, že existujú partneri, ak im dáte najavo, že potrebujete niekoho, kto vás bude držať za ruku," vyznala sa tanečníkovi, s ktorým hladko prechádzali kolo za kolom. 

Pozrite si Selmine posledné vystúpenie:

Jeden z porotcov jej odkázal na rozlúčku, že "ak ostatní vyliezli na kopce, vy ste vyliezli na hory", kým druhý ju označil za "maják svetla". Blair neskôr na tlačovej besede prisľúbila, že bude aj naďalej hľadať spôsoby, ako tancovať, lebo jej to pomáha s motorikou tela napriek tomu, že si to vyberá daň na jej kostiach. "Fyzicky som tu dosiahla zlepšenia, ktoré som nemohla získať pri fyzioterapii alebo prostredníctvom terapie posilnenia tela a rovnováhy. Toto bola skutočná ponorná terapia. Na jednej strane som mala preťažené kosti, ale na druhej strane som mala celkové prínosy - oveľa menej sa mi podlamovala noha a teraz sa dokážem oveľa lepšie upokojiť, keď stojím pred novou úlohou," zhodnotila prínos účasti v súťaži, kde sú nácviky veľmi náročné a intenzívne.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Selma Blair (@selmablair)

Selma je obrovským vzorom nezdolnej sily, keď na jednej strane úprimne informuje o temnej stránke choroby a jej života s ňou, no na druhej neustále bojuje s osudom. Všetci veria, že jej stav vydrží ešte roky aspoň tak, ako je na tom teraz.

Moment, keď Selma dostala výsledky vyšetrenia, ktoré jej zmarili nádeje na pokračovanie v súťaži:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sasha Farber (@sashafarber1)

Súvisiace články

Najčítanejšie