Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hrôza u Plekancových! Podozrivá dodávka a pokus o únos detí!
Zdielať na

Hrôza u Plekancových! Podozrivá dodávka a pokus o únos detí!

Archívna reportáž

Lucie bola ako tenistka veľmi úspešná

Po narodení druhého spoločného dieťaťa hviezdnemu páru športovcov, ktorý tvorí bývalá tenistka Lucie Šafářová (35) a hokejista Tomáš Plekanec (39), sa manželia rozhodli presťahovať z Brna do Prahy. Viedli ich k tomu mnohé praktické dôvody, iste aj Tomášovi dvaja synovia z predchádzajúceho manželstva s Luciou Vondráčkovou (41). Kvôli striedavej starostlivosti o nich musel spolu s novou rodinou stále pendlovať medzi Brnom a Prahou, aby nenarušili ich navštevovanie pražskej výberovej školy. Šafařová sa tak musela starať o dve domácnosti, čo aj vzhľadom na ich ďalší prírastok do rodiny nebolo ľahké.

​To, že Praha nie je vždy napriek všetkým jej výhodám a kráse práve najbezpečnejšie miesto pre život, s hrôzou zistila už aj známa mama dvoch vlastných a dvoch nevlastných detí. Zrejme práve vďaka nim Šafářová pochopila, čo všetko hrozí pražským deťom, ale iste aj deťom v iných mestách, kde sa môžu skrývať rôzni delikventi za anonymitu množstva obyvateľov. Aktuálne prišlo na políciu v Prahe 10 už niekoľko hlásení prípadov pokusu o únos dieťaťa s rovnakým scenárom - neznámy muž vybehol z dodávky a snažil sa do nej prechádzajúce dieťa rýchlo vtiahnuť.

Je len pochopiteľné, že rodičov detí chytá panika. Tomu sa nevyhla ani Šafářová, keď dostala e-mail od riaditeľky školy, ktorú zrejme navštevujú Tomášovi synovia, Matyáš (10) a Adam (7). Okamžite zdieľala na sociálnej sieti o čo v ňom šlo. "Dobrý deň, píšem ohľadom dnešného e-mailu pani riaditeľky. Incident, o ktorom písala, sa stal včera popoludní Honzovi K. z našej triedy. Šiel domov cez park, zastavila dodávka, z tej vyskočil muž a ťahal ho za bundu k autu. Našťastie sa vykĺzol a utiekol," napísala, aby varovala aj druhých.

Lucka sa v úlohy matky našla, takto čítala dcérke a deťom rozprávku online:

Taktiež upozornila na to, že polícia už jeden podobný prípad v jej okolí zaregistrovala. "To je nočná mora! Tak pozor aj v Prahe! Praha 10, prosím zdieľajte," vyzvala jej nemalý počet sledovateľov. Ktovie, či aj neoľutovala rozhodnutie žiť trvalo v Prahe, ale zas ani Brno nie je tak malé, že by sa to nemohlo stať aj tam a napokon, kdekoľvek. Nielen v Prahe, ale každoročne sa stráca veľa detí na celom svete. Vo veľkej miere sa o to pričinili medzinárodne organizované skupiny. Kde končia deti, radšej ani nepomyslieť.

Lucia so svojimi dvoma milovanými deťmi Oliverkom a Leontýnkou: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Safarova (@lucie.safarova)

Súvisiace články

Najčítanejšie