Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kardashianka šokuje - dostihla ju rakovina! Nádor priamo na tvári!
Zdielať na

Kardashianka šokuje - dostihla ju rakovina! Nádor priamo na tvári!

Archívna reportáž

Pred týždňom zdieľala Khloé Kardashian (38), mladšia sestra známejšej Kim Kardashian (41), s jej sledovateľmi na sociálnej sieti svoj príbeh. Vysvetlila, prečo má poslednú dobu na tvári náplasť. Začali sa totiž šíriť rôzne špekulácie, či nemala nehodu, nepodrobila sa tajne plastike, alebo sa nebodaj stala obeťou násilia. Jej vysvetlenie bolo šokujúce a jej priaznivcov zrejme aj trochu vystrašila. Ide totiž o rakovinu.

Po náleze nádoru sa vraj musela urýchlene podrobiť operácii. Nebol to u nej ale prvý nález, keď mala 19 rokov, museli jej odstraňovať z chrbta melanóm, veľmi agresívnu formu kožnej rakoviny. ​Khloé sa rozhodla, že po týchto skúsenostiach s rakovinou bude robiť pre svojich 276 miliónov sledovateľov osvetu. To lekárka Tess Mauricio, certifikovaná dermatologička, ktorá ju vyšetrovala, veľmi kvituje, lebo tým pomáha zvýšovať povedomie o rakovine kože. Robila jej aj prvú biopsiu z dvoch, ale nechcela v rámci lekárskeho tajomstva bližšie špecifikovať prípad jej slávnej pacientky a ani to, o aký typ rakoviny ide.  "Zdieľam s vami tento príbeh len preto, aby som všetkým pripomenula, že sa majú dať vyšetriť, a to často," vysvetlila Kardashian sledovateľom s tým, že aj ľudia, ktorí nie sú náchylní na melanóm ako ona, "by sa mali kontrolovať stále"

Varuje, že sa nemôžu spoliahať iba na ochranu krémom. "Nosím opaľovací krém každý deň, takže nikto nie je od týchto vecí oslobodený. Prosím, berte to vážne a robte si pravidelné samovyšetrenia, ako aj ročné prehliadky," apeluje. V sérii instagramových príbehov popísala Khloé ako prišla na to, že je nutné ísť k lekárovi. "Najprv som si všimla malú hrčku na tvári a predpokladala som, že je to len väčší pupienok. Po tom, čo sa nehojil a nemenil, som sa po siedmich mesiacoch rozhodla pre biopsiu. O pár dní neskôr mi lekári povedali, že musím okamžite podstúpiť operáciu. Že mi musia odstrániť nádor," uviedla detaily. Samotnú operáciu vykonal rodinný priateľ, renomovaný chirurg v Beverly Hills. 

Kardashianky už dlhé roky nakrúcajú vlastnú reality šou a ľudí ich strasti aj radosti prekvapivo stále zaujímajú: 

"Zverila som sa do rúk doktora Fischera, ktorého aj osobne poznám. Zatiaľ to vyzerá tak, že operácia dopadla dobre a odstránili pri nej všetko, čo mali. Teraz sa začal proces liečby, takže tieto náplaste budete na mojej tvári vidieť aj naďalej. Po operácii mi možno zostane aj jazva," zdieľala výsledok mama dvoch malých detí. Doktorka Mauricio upozornila na varovné príznaky na koži ako je svrbenie, krvácanie, nepravidelný tvar a ďalšie, keď treba, aby to posúdil lekár. Deväť z desiatich pozitívnych prípadov sa ukáže ako bazocelulárny alebo spinocelulárny karcinóm. Melanóm je oveľa menej častý, ale nebezpečnejší. Dobrou správou je, že rakovina kože je veľmi dobre liečiteľná, ak sa zistí včas.

Khloe najprv vyrážku na tvári prehliadala, tá sa však dlho nehojila a zašla k lekárovi: 

Instagram/KK

Súvisiace články

Najčítanejšie