Polojasno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
To čo do seba leje Krainová?! Nevoľnosť už len pri pohľade!
Zdielať na

To čo do seba leje Krainová?! Nevoľnosť už len pri pohľade!

Archívna reportáž

Po tom, čo modelka a influencerka Simona Krainová (49) začiatkom roku podstúpila spolu s manželom ajurvédsku očistu tela aj mysle na Srí Lanke, prepadla jej čaru a pokračuje s týmto údajne až 5000 rokov starým spôsobom udržiavania zdravia naďalej. Iste verí, že tisícročné skúsenosti sú dokonalou zárukou jej neomylnosti, ale ako sa sem-tam ukazuje, nemusí to byť vždy úplne stopercentná pravda.

​Do Simony sa pre jej zanietenie pre ajurvédu pustili kriticky aj podaktorí jej sledovatelia. Argumentujú rôzne a poukazujú pritom na nedobré skúsenosti z praxe, ktoré nasvedčujú, že aj v ajurvéde môže dochádzať k omylom. Iste treba brať pritom ale do úvahy, že oblasť jej vzniku a vývoja sa nachádza v Indii. Ako klíma, tak aj spôsob života a stravovania sú tam po stáročia celkom iné ako v európskej a americkej modernej spoločnosti. Na to sa, ako vidieť, neveľmi dbá, ako to je asi pri všetkom, čo sa bezhlavo a nekriticky bezvýhradne prijíma. Hlavne keď ide o trendy podporované celebritami, často s povrchným pohľadom na svet.

Simona patrí k influencerkám, ale treba veriť, že v rámci ajurvédy sa oboznámila dôkladnejšie s jej filzofiou a spôsobmi, ktoré zahŕňajú obrovské množstvo informácií. Aj keď hlavné princípy sú rovnaké, ich chápanie a vzájomné obmeny si vyžadujú múdrosť získanú rokmi skúseností a v Indii sú odovzdávané v rodinách po generácie. Po pobyte na Srí Lanke, kde sa Simona s manželom zverila do rúk týchto skúsených odborníkov v ajurvéde, je z výsledkov s ňou nadšená. Aj keď je momentálne v Karibiku, pravidelne užíva rôzne prírodné produkty spolu s rituálmi a jeden z nich v podobe bobkov ukázala nedávno svojím sledovateľom na Instagrame. Užíva ho pred spánkom. Teraz k nemu pridala ďalší spôsob detoxu tela.

Simona dáva svojmu telu zabrať, to jej v minulosti takto vypovedalo službu: 

​Drží vraj hladovku, pri ktorej pije prepustené maslo, tzv. ghí. "Dávky masla ghí sa s blížiacim sa termínom pančakarmy zvyšujú a naše odhodlanie dostať to do seba sa zmenšuje. Ale dáme to, pretože to stojí za to," zdieľala  Simona svoj každodenný rituál, ktorý znie skutočne nechutne. Hoci v malých dávkach môže byť maslo chutné, kopnúť ho do seba za pohárik chce silný žalúdok. Navyše, možno to nie je také geniálne.

Simona do seba každý deň naleje niekoľko mililitrov rozpusteného masla: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa simonakrainova (@simonakrainova)

Simonine popíjanie masla komentovali mnohí, aj jedna pani, už poučená takýmto užívaním ghí. "Lekár v Indii mi to predpísal ako terapiu na vysoký cholesterol, takže som ho pila aj po návrate na Slovensko. Po kontrolnom vyšetrení na cholesterol som ho mala taký vysoký, že ma moja lekárka ihneď ubezpečila, že to nebola správna cesta. Vraj, keď mi vzali krv, tak som mala v skúmavke prstenec tuku," varovala vopred všetkých nadšencov. Azda by Simona najlepšie spravila, ak by si aj ona dala spraviť kontrolný odber, či jej pitie masla skôr prospieva, alebo škodí...

Súvisiace články

Najčítanejšie