Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
TAKÝTO zvrat by asi nikto nečakal! Pre Harryho by už nebolo cesty späť!
Zdielať na

TAKÝTO zvrat by asi nikto nečakal! Pre Harryho by už nebolo cesty späť!

Archívna reportáž

Veľkou témou je v posledných dňoch vydanie memoárov princa Harryho. Ešte donedávna sa očakávalo, že sa stane tento rok pred Vianocami. Začína sa však všetko komplikovať zmenou nálady aj okolností po náhlom skone kráľovnej Alžbety II. v septembri. Harryho otec sa ako následník trónu stal kráľom Karolom III., čo mení situáciu ohľadom zverejnenia memoárov najmä vzhľadom na obavy, čo všetko tam "podarený" syn na neho prezradil. Sám Harry vraj už robí všetko preto, aby jej vydanie oddialil.

​Vojvoda zo Sussexu zaiste pocítil chlad a odťažitosť kráľovskej rodiny voči nemu a jeho manželke Meghan počas ceremónií súvisiacich s pohrebom jeho starej mamy, kráľovnej Alžbety II., aj keď ich medzi seba prijali. Možno si konečne naplno uvedomil, do akej významnej rodiny sa narodil, keď si takmer všetci najvyšší predstavitelia z celého sveta prišli uctiť pamiatku a odprevadiť na poslednej rozlúčke najdlhšie panujúcu britskú kráľovnú. Jeho otec sa s dôstojnosťou ujal vlády a jeho korunovácia sa má uskutočniť 6. mája 2023, práve na štvrté narodeniny vnuka Archieho, syna Harryho. Iste by bolo krajne nevhodné, aby sa o ňom dovtedy objavili nejaké urážlivé výroky od vlastného syna. 

​Autorka knihy o Harryho mame princeznej Diane, britská novinárka Tina Brown, je dokonca presvedčená, že po skone kráľovnej kniha vojvodu zo Sussexu už sotva niekedy uzrie svetlo sveta. Denník The Telegraph citoval jej slová: "Harry uzavrel dohodu o knihe, v ktorej má vyrozprávať všetko o svojom 'hroznom' kráľovskom živote. Ale teraz sa kvôli tomu vlastne trápi, pretože chápe, že ak to urobí, nebude cesty späť." Brown, ktorá bola jednou z tých, kto mal možnosť osobne stretnúť a vidieť lady Di krátko pred jej osudnou haváriou v Paríži, mieni, že by synovi pragmaticky poradila, aby sa vrátil k rodine. "Toto ťa nikam neposunie. Musíš sa dohodnúť a nájsť spôsob, ako sa vrátiť," akoby počula jej radu pre Harryho.

Aj počas smutných chvíľ na smútočnom obrade kráľovnej Alžbety na seba Sussexovci strhli pozornosť verejnosti i médií: 

Podľa informovaného zdroja je v knihe "veľa nových príbehov z minulosti, o ktorých Harry predtým nehovoril, o jeho detstve... Je v nej obsah, ktorý by mal znervózniť jeho rodinu", citovali ho v PageSix a tiež uviedli, že princ Harry už od obdržal od vydavateľstva "najmenej 20 miliónov dolárov vopred" a výťažok z predaja má ísť na charitu. V prípade stopnutia jej vydania by všetko musel vrátiť, ale zrejme by mu s tým otec pomohol. Podľa The Sun Harry "panikári" a snaží sa na poslednú chvíľu urobiť aspoň niekoľko zmien v opise najbližších, ktoré sa mu zdajú "necitlivé" v súvislosti s úmrtím kráľovnej a nástupu otca na trón. Jeho horúcu hlavu musela schladiť až smutná rodinná udalosť.  

Harry a Meghan si musia po smrti kráľovnej rozmyslieť, či budú naďalej ťažiť zo škandalóznych vyjadrení na účet kráľovskej rodiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie