Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hercovi Jandákovi zmizol pes, ponúka za nájdenie odmenu šialených 8000 eur!
Zdielať na

Hercovi Jandákovi zmizol pes, ponúka za nájdenie odmenu šialených 8000 eur!

Zdroj: archív VJ/blesk

Všetci tí, pre ktorých je najvernejší priateľ človeka, pes, ako člen rodiny, iste chápu, čo zažíva rodina herca Vítězoslava Jandáka (75) po zmiznutí toho ich. V jeho hľadaní pokračujú aj po polroku odo dňa, keď sa s ním videli naposledy. Vyskúšali snáď všetky spôsoby hľadania, aj preto sa teraz rozhodli použiť lákadlo v podobe vysokej odmeny, ktorej odolá iba málokto. Nestratili nádej, že ich výstavný vlčiak ešte stále žije, majú podozrenie, že ho ukradol niekto zo skupiny profesionálnych priekupníkov so psami.

​Smútok zo straty krásneho dvojročného vlčiaka Arnyho, ktorý akoby z oka vypadol tomu, ktorý si zahral v obľúbenom seriáli Komisár Rex, nevymizol v rodine Jandákovcov do dnešného dňa. Pritom to bolo posledného marcového dňa, keď s bolesťou zaregistrovali jeho stratu, píše portál Blesk. Zmizol z oplotenej záhrady ich domu v obci Kouty v Žíteči neďaleko Chlumu pri Třeboni, kúsok od rakúskych hraníc. Zistili ale, že je v plote prestrihnuté pletivo. Najskôr predpokladali, že im utiekol zo záhrady, a preto najskôr začali sami prehľadávať celé ich okolie, ale bolo to márne.  

Neskôr spustili veľké pátranie po celom Česku vrátane rakúskej strany, nenašla sa ale žiadna stopa. Počas pátrania kontaktovali starostov, poľovníkov, poštárov a smetiarov v celej oblasti, vylepovali letáky, inzerovali, kontaktovali majiteľov psov a útulky prostredníctvom sociálnych sietí. Všetko bez výsledku. Jandákovci preto dospeli k názoru, že im Armyho niekto ukradol a veria, že vďaka vypísanej odmene im bude vrátený. "Všetko nasvedčuje tomu, že Arnyho ukradla profesionálna skupina priekupníkov, ktorá operuje po celom Česku. Tieto psy sa ďalej predávajú a často končia v zahraničí alebo v množiarňach. Zlodeji sú dobre organizovaní a psov si zrejme vytipujú vopred," mieni Jandák mladší. 

Jandák bol v minulosti počas vlády Jiřího Paroubka dokonca ministrom kultúry, no asi najviac si ho ľudia pamätajú ako kamaráta princa z Popolušky:

Urobili preto ešte jeden pokus. "Odmenu sme zvýšili na 200 000 korún. Dostane ju ten, kto nás dovedie k Arnymu. Zaplatíme aj tým, ktorí majú niečo spoločné s jeho zmiznutíma vráti nám ho zdravého. My hľadanie nikdy nevzdáme. Možno si niekto všimne, že sa u niekomu v záhrade objavil výstavný ovčiak, a dá nám vedieť. Ak sa Arnymu niečo stalo, aj v tom prípade sa ozvite. Pochopiť sa dá naozaj všetko," stojí vo výzve s ozaj neobvykle tučnou sumou, v prepočte vyše 8000 eur, za nájdenie psíka. "Zverejňovaním fotografií a bližších informácií na internete sa majitelia šľachtených psov vystavujú riziku, že si ich nájdu organizované skupiny zlodejov," varuje ostatných psíčkarov už vlastnou skúsenosťou poučený herec Jandák. Snáď jeho príbeh skončí dobre.

archív VJ/blesk

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie