Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenská herečka priznala trpkú skúsenosť! Čakanie na výsledky z mamografu a nečakaný nález!
Zdielať na

Slovenská herečka priznala trpkú skúsenosť! Čakanie na výsledky z mamografu a nečakaný nález!

Archívna reportáž

K mnohým ženám, ktorých každoročne pribúda s nálezom na prsníkoch, patrí už aj herečka a speváčka Soňa Norisová (49). Nie vždy je nález zhubný, čo sa dá ale zistiť iba biopsiou, čo je lekársky zákrok, pri ktorom sa odoberá z tela vzorka tkaniva na histologické či cytologické vyšetrenie s cieľom stanoviť diagnózu a jej rozsah. Potom ešte nejaký čas trvá, pokiaľ prídu výsledky. Nekonečným čakaním plným strachu si musela prejsť aj Norisová po tom, ako jej pri prehliadke objavili niečo v prsníku.

​Soňa sa s týmto jej zážitkom podelila aj s inými ženami, ktoré ju sledujú roky v rámci jej hereckej a speváckej kariéry, ale aj v súkromí. Už v roku 2012 bola nominovaná na Českého leva v kategórii najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za postavu vo filme V tieni. Ale jej herecké začiatky sa datujú od roku 1994, keď sa po absolvovaní konzervatória stala členkou súboru Radošíncov (RND). Hosťovala aj na scéne SND, v Divadle Aréna, objavila sa v hlavných úlohách muzikálov na Novej scéne aj inde. Účinkovala vo viacerých filmoch aj seriáloch. Dokázala sa presadiť aj v Česku. Okrem herectva sa venuje aj spevu a dabingu. Je členkou vokálnej skupiny Fragile. V roku 2006 sa stala aj matkou syna Michaela. 

Už z tohto výpočtu je jasné, že v jej živote musí toho Norisová zvládať naozaj veľa. Priznáva to aj sama. "Navzdory mojej osobnej sile je toho na mňa niekedy veľa. Som potom ochotná kývnuť aj za cenu únavy. Vtedy prichádzajú tie momenty, keď si hovorím, na čo je to, čo robím, dobré?" spytovala si svedomie pre Ahaonline kvôli problémom vyplývajúcim z jej prepracovanosti. Ale až život ju musel natvrdo konfrontovať, aby si v jeden moment skutočne uvedomila, že práve zdravie je to najdôležitejšie.

Soňa ako Doktorka Ema v obľúbenom jojkárskom seriáli:

​Keď sa pred časom vybrala na mamografické vyšetrenie, bolo to zrejme len preto, aby sa ubezpečila, že je všetko, ako vždy doteraz, v poriadku. Čakalo ju ale nepríjemné prekvapenie. "Behom mamografického vyšetrenia som mala nález a musela som podstúpiť biopsiu. Našťastie to dopadlo dobre, ale dva týždne som žila v strachu," zverila sa Soňa Norisová s trpkými chvíľami s, našťastie, dobrým koncom.  Obdobie čakania na výsledok histologického vyšetrenia nebolo vôbec ľahké a mala pritom možnosť prehodnotiť svoje priority a ujasniť si životné hodnoty. A hoci to pre ňu dopadlo dobre, ako memento, že treba spomaliť a nesnažiť sa robiť všetko, všade a naraz, by mohlo jej nútené zamyslenie sa nad životom inšpirovať aj iné ženy. Život treba aj žiť, nielen si ho odpracovať.

Soňa Norisová momentálne účinkuje v obľúbenom muzikále Mama Mia: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sona Norisova (@sonanorisova)

Súvisiace články

Najčítanejšie