Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šialená premena 250 kilovej hviezdy! Herca preslávila morbídna obezita, teraz je vysekaný ako kulturista!
Zdielať na

Šialená premena 250 kilovej hviezdy! Herca preslávila morbídna obezita, teraz je vysekaný ako kulturista!

Zdroj: Instagram/ES

Pre amerického herca Ethana Suplee (46) bola jeho telo s objemnými proporciami príležitosťou, ako zaujať v televízii, aj v Hollywoode. Svoju prvú hereckú úlohu dostal ako 16-ročný v populárnom televíznom seriáli Boy Meets World (1993). Na začiatku svojej hereckej kariéry pri výške 185 cm vážil okolo 130 kg, neskôr to šlo výrazne nahor. Jeho nadrozmerná postava bola v minulosti zdrojom hereckých príležitostí, často stvárňoval nesympatických surovcov. Behom rokov sa etabloval ako herec so značným talentom aj vďaka príležitostiam hrať vo filmoch ako Kult hákového kríža, Vlk z Wall Street či Spomienka na titanov. Posledné roky výrazne schudol, je z neho doslova sotva polovica.

​Ethan Suplee sa narodil v roku 1976 na Manhattane v hereckej rodine Debbie a Billa Supleeovcov. Spomína, že už vo veku 5 rokov mu nasadili diétu. Odvtedy mal vždy pocit, že sa musí snažiť schudnúť. Napriek tomu sa vyšplhala jeho váha v jeden moment na takmer 250 kilogramov. Bežné úkony, ako obuť si topánky, ísť na prechádzku, sadnúť si a podobne sa stali pre neho bojom. Vyhýbal sa tomu, aby bol nútený a niekam sa ponáhľať, lebo ho to vyčerpalo na zvyšok dňa. Musel nosiť so sebou viacero tričiek a nemohla chýbať ani utierka na utieranie potu. Dokonca aj spával v sede.

Ethan zažiaril aj v slávnom filme Kult hákového kríža:

Roky držal rôzne diéty s výrazne obmedzenou stravou a extrémnym cvičením, čo viedlo k jeho zraneniam a keď nemohol cvičiť, hmotnosť mu narástla späť a výraznejšie. Rozhodol sa preto nájsť udržateľný spôsob, ako schudnúť a byť zdravý. Nakoniec bola jeho hlavnou motiváciou láska k jeho životnej láske Brandy Lewis (46), s ktorou sú spolu už od strednej školy, vzali sa v roku 2006 a majú spolu štyri dcéry. "Nemôžem povedať, že by ma vlastné chudnutie urobilo šťastnejším. Nemyslím, že je to pravda. Iba myslím že dosiahnuť niečo, čo som si predsavzal, mi dalo veľký kus šťastia," tvrdí v súčasnosti veľký nadšenec fitness, ktorý rád zdieľa svoje úspechy na sociálnych sieťach. Hovorí, že od života dostal všetko, čo chcel. 

Ethan si zahral aj seriály My name is Earl po boku hereckého kolegu Jasona Leeho: 

Úspech jeho spôsobu chudnutia spočíva v kontrole príjmu kalórii a konzumácie množstva zeleniny a ovocia, ktoré dodajú telu vlákninu, vitamíny aj minerály, obmedzil sacharidy a tuk. Poučil sa z jednej prednášky o príjme a výdaji kalórií a o význame bielkovín. Odvtedy nie je posadnutý jedlom a navyše to podporuje jeho fyzickú aktivitu. Cvičenie v posilňovni mu pomáha spáliť viac kalórií a spevniť telo. Zvyčajne šesťkrát týždenne jednu hodinu denne dvíha činky v kombinácii s kardio cvičeniami. 

Z morbídne obézneho herca je dnes športovec, ktorý motivuje ľudí po celom svete s rovnakým problémom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ethan Suplee (@ethansuplee)

V súčasnosti sa zameriava na budovanie svalovej hmoty aj kickboxom Muay Thai, ktorý trénuje trikrát týždenne aspoň hodinu. V októbri minulého roka mal už iba 9 % telesného tuku, čo je forma športovca. Schudol viac ako 120 kilogramov a dosiahol svoj cieľ. Treba uznať, že je na nepoznanie a vyzerá výborne. Jediný problém bol s kožou, ktorú si po rapídnom schudnutí musel nechať odstrániť, nakoľko tá sa späť scvrknúť nedokáže. Jeho instagramový profil je obrovskou motiváciou, kde zdieľa nielen fotky, ale aj zaujímavé zistenia a komentáre.

Predtým a potom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ethan Suplee (@ethansuplee)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie