Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hviezdny Jágr šokuje slovami o konci: Už sa nemám chuť vracať!
Zdielať na

Hviezdny Jágr šokuje slovami o konci: Už sa nemám chuť vracať!

Archívna reportáž

To, čo sa od legendárneho hokejistu Jaromíra Jágra (50) už dávno očákavalo, sa zrejme stane aj skutočnosťou. Vytrvalému hokejistovi už došla chuť aj sily, aby ďalej zápasil a zvažuje ukončenie jeho nekonečne dlhej hokejovej kariéry. Už v roku 2008 bol uvedený do Siene slávy českého hokeja a je považovaný za jedného z najlepších svetových hokejistov všetkých čias. Je väčšinovým vlastníkom klubu Rytíři Kladno a doteraz za neho ešte hrá, hoci na jar oslávil okrúhlu päťdesiatku.

​K zvažovaniu konca hráčskej kariéry zrejme prispela aktuálna prehra 0:4 jeho tímu s hokejistami z Mladej Boleslavi. Jaromír sa síce na ľad nepostavil, pozoroval hru len z lavičky, ale už ani netúži po návrate tam. "Ak mám byť úprimný, ani nemám chuť sa vracať. Ak by sa konal Winter Classic, ktorý som sľúbil, asi by som sa musel prinútiť ísť hrať. Inak ma to neťahá späť. Úprimne, nemám motiváciu, nemám chuť," zverila sa v rozhovore pre iSport hokejová legenda. "Hokej mám rád, ale je to drina. Po fyzickej stránke veľmi náročné," priznal sa. "Musel by som toho veľa obetovať. Stravou, regeneráciou, tréningom," mieni.

 "Ja som hlavne majiteľ, čo je iné ako byť tréner. Aj keby som nebol majiteľom a mal na práci len hokej, aj tak by som mal problémy sústrediť sa na hokej, hrať a zvládnuť tréning Je to viac-menej nemožné. Alebo by som sa musel úplne prestať venovať klubu, o čom si nemyslím, že by pomohlo," uvažuje Jágr triezvo. "Minulý rok som mal pocit, že po hokejovej stránke môžem chlapcom pomôcť, cítil som zodpovednosť po športovej stránke. Teraz to tak necítim. Musel by som veľmi makať, aby som sa dostal do zostavy. A možno by som to ani nezvládol," vyšiel sebakriticky s pravdou von. 

Jágr bol pred časom v Bratislave a čo-to o sebe prezradil:

"V mojom veku je hrať na určitej úrovni náročné. Pripraviť sa, motivovať. Nehovoriac o nutnosti odpočinku," vysvetľoval ďalej Jágr, ktorému je oporou v súkromí jeho priateľka Dominika Branišová (28). "Ale neviem, či mi to momentálne dáva zmysel," uzavrel skepticky a azda aj trochu skleslo. No možno je čas na novú kapitolu a predsa len uvažuje o založení rodiny, má na to už naozaj najvyšší čas. Aj keď sa Dominika vyjadruje, že nie je jej prioritou vydať sa a mať dieťa, predsa jej môže dôjsť trpezlivosť podobne, ako jej predchodkyniam a Jágr by musel skúšať hľadať novú lásku, čo je už v jeho veku len naťahovanie času.

Jarda šéfuje hokejovému klubu Rytíři Kladno: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr)

Súvisiace články

Najčítanejšie