Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príčina smrti 41-ročného speváka je už známa! Experiment sa skončil tragicky!
Zdielať na

Príčina smrti 41-ročného speváka je už známa! Experiment sa skončil tragicky!

Zdroj: Instagram

Už v auguste obletela svet smutná správa, že náhle zomrel škótsky spevák a hviezda na divadelných doskách v londýnskom West Ende, Darius Campbell Danesh (†41). Našli ho v jeho byte v Rochesteri v USA bez známok života 11. augusta. O jeho skone informovala jeho rodina, ktorá predpokladala, že príčinu úmrtia budú poznať najskôr o dva mesiace. Výsledky však prišli už teraz.

Príčinou úmrtia bolo zastavenie dýchania spôsobené vdýchnutím chloretánu, čo potvrdil súdny lekár v Minnesote, píše portál The Sun. V byte bol sám, keď došlo k tragédii, podľa zistení ale išlo o nešťastný výsledok experimentovania, nie zámer. V pitevných dokumentoch sa uvádza, že jeho smrť spôsobili toxické účinky chloretánu známeho tiež ako etylchlorid či "duster". Látka spomaľuje reakcie nervovej sústavy a to malo byť dôvodom, že sa nechtiac udusil. Droga sa totiž užíva aj pri sexuálnych aktivitách na predĺženie orgazmu fungujúc na podobnom princípe ako mechanické dusenie, čo bola príčina smrti slávneho herca Davida Carradina.

Vypočujte si Dariusov najväčší hit:

Vo svojom živote, ako odhalila jeho rodina, mal Darius pred touto fatálnou nehodou namále už dvakrát. V roku 2010 sa viezol počas dovolenky v Španielsku v Porsche, keď auto po šmyku nalojovej škvrne narazilo v rýchlosti 70 km/h do steny. Na liečenie si vybral domácu fyzioterapiou, keď odmietol operáciu odporúčanú lekármi, pretože sa obával, že by si poškodil hlasivky.  Ako rodina uviedla, odvtedy spevák trpel chronickými bolesťami krku. V roku 2017 zas takmer zomrel po tom, čo sa napil vody z rieky Temže a nakazil sa meningitídou. 

Darius zažiaril v talentovej súťaži Pop Idol: 

Napriek hendikepu s hlasivkami bol Campbell Danesh hviezdou West Endu, kde účinkoval napríklad v muzikáloch Guys and Dolls, Chicago, Funny Girl a Gone with the Wind. V roku 2011 sa oženil s kanadskou herečkou Natashou Henstridge, o dva roky neskôr sa ale rozviedli. O jeho ďalšom vážnejšom vzťahu sa nevie. Campbell Danesh sa narodil v Glasgowe škótskej matke a iránskemu otcovi a pred dvadsiatimi rokmi sa prvýkrát objavil v miestnej talentovej súťaži, neskôr skončil tretí v prvoj britskej celoštátnej speváckej súťaži a získal si veľa fanúšikov. Hitom Colourblind sa dostal v Spojenom kráľovstve na prvé miesto rebríčka a jeho debutový album Dive sa dostal do top 10. V roku 2004 vydal ďalší album Live Twice. Celkovo mal v rokoch 2002 - 2007 päť singlov v britskej Top 10.

Za Dariusom smúti aj známa herečka Rosario Dawson: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa rosariodawson (@rosariodawson)

Súvisiace články

Najčítanejšie