Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Seriálová Brenda skúša v boji s posledným štádiom rakoviny všemožné zbrane! TOTO je poriadna obeť!
Zdielať na

Seriálová Brenda skúša v boji s posledným štádiom rakoviny všemožné zbrane! TOTO je poriadna obeť!

Archívna reportáž

Americká herečka Shannen Doherty (51) stále dokazuje, že je veľká bojovníčka - aj potom, ako sa dozvedela vo februári 2020, že sa jej vrátila rakovina prsníka a je vo štvrtom, záverečnom štádiu. Hrdinsky podstupuje náročnú liečbu a popritom neustále povzbudzuje ženy s podobným osudom. Zvykla si pravidelne zdieľať svoj každodenný život a myšlienky so svojimi sledovateľmi na Instagrame. Najnovšie sa zverila s prísnou diétou, ktorú si zvolila, ako aj so svojím duševným rozpoložením. Herečka známa zo seriálu Beverly Hills 90210 chce byť, pokiaľ ide o jej chorobu, vždy otvorená a v priebehu rokov zdieľa s jej sledovateľmi dobré aj zlé správy.

​Ani potom, ako jej lekári oznámili krutú skutočnosť o poslednom štádiu rakoviny, nechcela Shannen zmeniť svoj spôsob života. V relácii Good Morning America sa zverila ešte v roku 2021: "Nechcem sa správať, akoby som umierala. Chcem len pokračovať v živote bez toho, aby som musela zaškrtávať políčka, pretože naďalej úporne bojujem o to, aby som tu zostala." Aj svojim sledovateľom na sociálnych sieťach odkazuje: "Je krásne, keď mi ľudia hovoria, že sa za mňa modlia alebo čokoľvek iné, ale ja to zvládam. Som v poriadku. Na svete je veľa ľudí, ktorí tie modlitby potrebujú, a ja sa cítim skvele. Mám okolo seba neuveriteľný lekársky tím... Mám tiež niekoľko skvelých priateľov." 

Doherty stále hľadá nejaké spôsoby, aby sa vo svojom tele cítila lepšie. Dodržiava rady lekárov, aby do svojho jedálničku zaradila zdravé produkty zo záhrady a vylúčila rôzne škodliviny. Teraz sa ale rozhodla trochu pritvrdiť a začala s novinkou, "resetovacou" diétou, ktorá je skutočne veľmi prísna a vyžaduje si veľké sebazaprenie. Tú vytvorila Haley Pasternak, americká osobná trénerka celebrít, a jej cieľom je dosiahnuť rýchle a viditeľné výsledky "reštartom systému". Pre ťažko chorých pacientov ale môže znamenať isté riziko, herečka však verí, že jej pomôže. Na sociálnej sieti zdieľa ako vyrába špeciálne zeleninové šťavy, alebo pridáva zábery svojho jedálneho lístka, ktorý pozostáva z poriadnej dávky zeleniny. Diéta ale pripúšťa aj jeden deň "voľna", keď si môže dopriať čo len chce.

Shannen ako charizmatická Brenda Walsh v seriáli Beverly Hills 902 10: 

S nadšením zdieľala práve v takýto deň svoje jedlo. "21 dní rebalansu stravy a dnes bolo moje 'cheat meal'," tešila sa na Instagrame zo dňa, keď má dovolené jesť hocičo. "Po vylúčení sacharidov, cukru a uprednostnení zdravej stravy som sa vrhla na hranolky, chlieb a víno. Ach, a dezert," zverila sa nadšene herečka. "Práve teraz chcem byť len najlepšou verziou seba samej. Neviem, čím to je, ale viem, že dobré stravovanie je začiatok. Zajtra sa vrátim k vlastnej diéte, ale zatiaľ si vychutnám ešte jeden dezert," uzavrela herečka svoj príspevok, za čo ju mnohí pochválili. Imponuje im jej odvaha tvárou v tvár k krutej diagnóze. Niet pochýb, že by jej všetci želali, aby jej napríklad aj jej prísna diéta pomohla v predlžovaní života. Zatiaľ sa jej to darí skvelo.

Shannen sa zverila fanúšikom so svojou diétou, stretla sa s obrovskou podporou:

instagram/TheShando

Súvisiace články

Najčítanejšie